Uitrusting

VAUDE zet in op “Made in Germany”

Vaude opende begin dit jaar een nieuwe industriehal. De duurzaamheid die bij het merk hoog in het vaandel staat is ook in deze nieuwbouw terug te vinden.  

Vaude trots op oorsprong

“VAUDE Manufaktur”, het opschrift op de nieuwe hal verwijst naar vroeger. Toen alles nog met hand werd gemaakt. Het is passend voor de vriendelijke lichtgekleurde houtfaçade, die er eigenlijk helemaal niet uitziet als een typische industriehal. Sinds het begin van het jaar is de nieuwe productiehal in bedrijf genomen. De outdoor-fabrikant liet hem voor twee miljoen euro bij de hoofdvestiging in Tettnang-Obereisenbach bouwen. Je ziet het meteen: duurzaamheid speelt ook hier een belangrijke rol. Veel natuurlijk hout en energiebesparende concepten zorgen voor aangename, gezonde arbeidsplaatsen. Daar zijn de 42 medewerkers, die nu weer terug naar hun werkplek kunnen, bijzonder blij mee. Als gevolg van een grote brand in 2015 was de productie tijdelijk ondergebracht in een gehuurde hal. Op 1.800m2 oppervlak worden in de Vaude-fabriek ongeveer 100.000 fietstassen en rugzakken per jaar gefabriceerd – handgemaakt volgens zeer technische standaarden. De “Made in Germany” productie, die jaarlijks met ongeveer 20 procent groeit, zal Vaude ook in de toekomst verder uitbouwen.

„Made in Germany“ – milieuvriendelijk een duurzaam

Bij de hoofdvestiging in Tettnang-Obereisenbach produceert Vaude hoogwaardige, slijtvaste producten, die middels een hoogfrequentie-procedé 100 procent waterdicht gelast worden. Elk product wordt met specialistische machines met de hand geproduceerd en doorloopt daarbij ongeveer 20 productiestappen. Van stansen van de gesneden delen via het lasproces en het naaiproces tot aan de kwaliteitscontrole en de verpakking worden de producten tot in detail hier geproduceerd. Om een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten, is de productie 100% kilmaatneutraal en volgens EMA eco-gecertificeerd. Schadelijk PVC, het conventionele afdekzeil, gebruikt Vaude in zijn geheel niet. In plaats daarvan gebruikt de onderneming alternatieve materialen, die milieuvriendelijk en tegelijkertijd net zo waterdicht zijn. In de zin van duurzame productontwikkeling let Vaude er al bij het design op, dat producten duurzaam zijn en er zo min mogelijk materiaalafval ontstaat. Afgelopen jaar riep het bedrijf het vluchtelingenproject in het leven, waarbij materiaalresten tot shoppertassen worden verwerkt. Dit initiatief pakte zo goed uit, dat daaruit nu een productielijn is ontstaan. Andere upcycling-projecten kan men zeker verwachten.

Klassieker: Aqua serie

Tegelijkertijd met de nieuwe start van de fabriek gaat ook de fietstassen-lijn “Aqua” met een complete relaunche het nieuwe seizoen in. “Made in Germany” kwaliteit – daarvoor staat deze succesvolle klassieker. De Aqua-fietstassen van robuust, PVC-vrij, absoluut waterdicht zeilmateriaal zijn betrouwbare reispartners voor elk groot en klein fietsavontuur.

www.vaude.nl

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button