ActiviteitenKledingMannenUitrustingVrouwen

Rijlaarzen op maat voor elk been naar eigen wens

Paarden sport is een serieuze bezigheid. Daar hoort goed materiaal van topkwaliteit bij en dan wil je ook nog eens goed voor de dag komen. Immers het oog wil ook wat. Bij Derby Riding Boots maken ze rijlaarzen op maat voor elk been naar eigen wens. Alle rijlaarzen worden gemaakt van zorgvuldig geselecteerd kalfs- en rundleer en bewerkt tot een perfecte pasvorm.

Iedereen heeft eigen ideeën over hoe de laars eruit moet zien. Ja dat is duur hoor ik je denken! Nee hoor, Derby levert altijd de beste kwaliteit tegen een prijs die te vergelijken is met een standaard rijlaars. Zeg nu zelf wie wilt niet schitteren met een zelf ontworpen rijlaars.

Derby is een echt familiebedrijf uit Schaijk waar momenteel drie generaties families Ras actief zijn. In hun eigen schoenatelier met pasruimte werken uitsluitend goedopgeleide medewerkers. Al meer dan 51 jaar worden er op ambachtelijke wijze, met veel passie voor het vak, verschillende type rijlaarzen gemaakt. Alle laarzen worden uitsluitend op maat gemaakt waardoor het realiseren van jouw droomlaars in alle soorten en kleuren mogelijk is. Het is dan ook niet vreemd dat Derby laarzen zeer gewild zijn bij de veeleisende en modebewuste amazone.

Zo maakten wij een afspraak om een paar rijlaarzen aan te meten. De showroom ligt boven de fabriek zodat je weet dat je een handgemaakt Nederlands product koopt. Wat direct opvalt is de enorme hoeveelheid verschillende uitvoeringen aan laarzen die er in de showroom staan. Op dat moment realiseer je dat het geen eenvoudige keuze zal worden.  De laarzen staan zuiver ter illustratie van wat er allemaal mogelijk is. Kleur het maakt niet uit ze hebben het. Wil je een print of swarovski steentjes het kan allemaal. Zelfs het personaliseren van de laars met naam of foto behoort tot de mogelijkheid. Maar voordat we hier aan begonnen werden mijn onderbenen, kuiten en voeten op verschillende plaatsen opgemeten.  Immers de laars moet zeer comfortabel zitten om zo het rijden te optimaliseren. Na ruim 2 uur hadden we de juiste maten, kleur en prints bepaald. Nu wachten op het resultaat. Het echte handwerk moest nu beneden in de fabriek plaatsvinden.

Na vier weken kregen we het verlossende telefoontje dat de laarzen gereed waren. Wat betekent dat je jouw laars gaat passen om te bepalen of deze ook echt comfortabel zit. Tijdens het passen wordt er met een kritisch oog gekeken en waar nodig nog kleine aanpassingen gerealiseerd. De fabriek is slechts een deur verder dan de showroom dus dat is geen enkel probleem. Zo kan de laars tot op het kleinste detail worden afgesteld. Dit zorgt ervoor dat jij naar huis gaat met een prachtig stel laarzen die perfect passen.

Wil jij nu ook een paar handgemaakte rijlaarzen maak dan snel een afspraak bij Derby Riding Boots in Schaijk. De koffie staat klaar en je zal absolute de show stelen tijdens je volgende rit.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button