Reizen

Wat een romantische beleving

Amsterdam-Noord huisvest nog meer bijzondere hotels. Enkele weken geleden schreven we al over het bijzondere boutiquehotel, Hotel Café Modern. Deze keer hebben we een ander bijzonder onderkomen bezocht. Namelijk op het voormalige NDSM terrein is nog een zeer bijzonder hotel gevestigd. Het Faralda Crane hotel.

Het Faralda Crane hotel is gevestigd bovenin een rijks monumentale hijskraan op het NDSM terrein, een voormalige scheepswerf aan de oevers van het IJ in Amsterdam Noord. Sinds 1984 was de hijskraan buiten gebruik. Tot op 4 april 2014 projectontwikkelaar Edwin Kornmann Rudi, na een zeer grondige restauratie en verbouwing het hotel opende.

Het hotel beschikt over 3 ***** design suites. Waarbij elke suite zijn eigen identiteit heeft en een panoramisch uitzicht over onze hoofdstad. Welke kamer je ook neemt de Free Spirit, Secret of Mystique je waant je direct in een andere wereld. Als gast van het hotel kun je gebruik maken van de jacuzzi op de bovenste verdieping van de kraan. Waar het ongeacht de buiten temperatuur door een watertemperatuur van ruim 39graden Celsius altijd goed vertoeven is. Vooral ‘s nachts is het uitzicht op de verlichte stad en het IJ fantastisch. Volgens kenners is het een van de meest romantische.

Free Spirit Suite

De ruime Free Spirit-suite heeft een split-level en is ongeveer 36 m² groot. Geïnspireerd door Jugendstil in combinatie met hedendaagse kunst. Met neutrale en zachte kleuren, kunst, designmeubels met antieke delen van een oceaancruiser en karakteristieke schuifpanelen.
De suite bevindt zich in de top van een monumentale kraan op 35 meter boven de grond en bestaat uit twee verdiepingen. De eerste verdieping is de ruime woonkamer met een eigen badkamer.
Op de tweede verdieping bevindt zich het slaapgedeelte. Deze vide is voorzien van een queen size Coco-Mat-bed en een design bad van Villeroy & Boch.Free spirit

Secret Suite

The Secret Suite is de voormalige machinekamer, tegenwoordig een volledig gerestaureerde en volledig ingerichte design suite. Deze suite heeft neutrale en zachte kleuren, schilderijen en designmeubels.De ruime Secret Suite is split-level en heeft een oppervlakte van ongeveer 40 m². De eerste verdieping is de woonkamer, de tweede heeft het slaapgedeelte en een ligbad.

Secret suite

Mystique Suite

De Mystique suite heeft een split-level en is ongeveer 36 m² groot. De eerste verdieping is een ruime woonkamer met karakteristieke schuifpanelen en een aparte badkamer met delen van een oude verzonken oceaankruiser. Op de tweede verdieping bevindt zich het slaapgedeelte met een gouden plafond met speciaal ontworpen behang, mooie lange satijnen Chivasso-stoffen, unieke schilderijen en designmeubels. De suite is ontworpen in goud en zwart. De slaapkamer is voorzien van een queen size Coco-Mat-bed en een design bad van Villeroy & Boch. Mystique suite

Naar boven

Hoe kom je boven? Het hotel beschikt over twee liften die je aan de buitenkant van de kraan naar de suites en de lounge brengen. Zelfs de lift is een beleving op zich. Vanwege zijn unieke locatie en beperkte kamers is het noodzaak om hier vroegtijdig een kamer te boeken. De kamers zijn iets aan de prijzige kant maar daarvoor krijg je wel een enorme bijzonder beleving voorgeschoteld. Sommige hotels vergeet je weer maar deze een bezoek aan het Faralda Crane hotel zal voor altijd in je geheugen staan. Voor meer informatie over beschikbaarheid ga naar Faralda Hotel.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button