Reizen

Volg de Georgetown Branch-spoorlijn

De 11 mijl lange Capital Crescent Trail volgt de route van de Georgetown Branch-spoorlijn van de Baltimore & Ohio Railroad. De trail begint in Silver Spring, Maryland, ten oosten van de Rock Creek Trestle en buigt naar het westen en het zuiden via Maryland in Washington, D.C., om te eindigen in het hart van het historische Georgetown. Voor de 7 mijl tussen Georgetown en Bethesda, is het pad geplaveid. De route tussen Bethesda en Silver Spring bestaat uit een 4-mijl pad van losse aarde en stenen; dit gedeelte wordt de Georgetown Branch Trail genoemd.

courtesy Rails-to-Trails Conservancy.Vanaf het parcours kunt u de roeiscrews van Georgetown University tijdens de training bekijken of mogelijk  een senator tegen komen. Herten, vossen, konijnen, vele soorten vogels en de drie verschillende kleurenfasen van alomtegenwoordige lokale eekhoorns – wit, grijs en zwart – delen ook het spoor. In Georgetown bij Thompsons Boat Centre en in Silver Spring in Jones Mill Road, verbindt het pad met Rock Creek Park, een dicht bebost gebied dat in het weekend zijn wegen afsluit voor autoverkeer en een speeltuin wordt voor niet-gemotoriseerd gebruik. De populaire Rock Creek Trail en Rock Creek Park Trails van het park bieden dagelijks toegang tot het park.

De loop van de Capital Crescent Trail en Rock Creek Park is in totaal 22 mijl en voert je langs het National Zoological Park en het Kennedy Center. In Silver Spring, Bethesda en Georgetown, zijn er een aantal plaatsen direct naast het pad om een ​​maaltijd of een kopje koffie te drinken, evenals een groot aantal winkels.

Dit pad is een toegangspoort tot de Great American Rail-Trail, een bijna 4.000 mijl lange, zich ontwikkelende route die het land verbindt met Washington, D.C., met de staat Washington. Gateway-paden vertegenwoordigen die iconische paden die de Great American Rail-Trail mogelijk maken in elk van de staten die het verbindt.  Meer informatie op great american railtrail

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button