Reizen

Vanuit je eigen tent de migratie van de Gnoes meemaken

De Serengeti is bijzonder en zeker op het moment wanneer je de fascinerende migratie van gnoes en zebra’s meemaakt. Je zit midden in de rimboe maar het ontbreekt je in de Kichakani Serengeti kamp aan niets.  

Tanzania, Serengeti National Park, Sanctuary Kichakani Serengeti Camp

In het Swahili betekent Kichakani ‘in de bush’. Dat is ook letterlijk waar je bent, alleen verblijf je bij Sanctuary in opmerkelijke luxe tenten die kunnen worden ingepakt en verplaatst in een stijl die doet denken aan de baanbrekende ontdekkingsreizigers uit de 19e eeuw. Echter deze tenten zijn voorzien van alle moderne gemakken. Luxe stoelen met een moderne uitstraling uit het midden van de eeuw en karakteristieke kasten en bureaus, zijn allemaal ontworpen om eenvoudig verplaatst te kunnen worden. Deze overwogen moderne collectie eersteklas meubelen zorgt ervoor dat je de charme van de eeuwen geleden levende safari ervaart.

Het Sanctuary Kichakani Serengeti Camp bestaat uit 10 nieuwe vijfsterren-tenten, die allemaal met stijl zijn vormgegeven. Elke tent heeft een houten terras dat perfect is om te pauzeren voor een vers gebrouwen kopje Tanzania’s koffie en de eigen badkamers zijn voorzien van authentieke emmer douches. Een persoonlijke tentenverzorger is dag en nacht beschikbaar om elke emmer douche tot de perfecte temperatuur te vullen. Dankzij het on-the-go-karakter van het hele zandkleurige kampeerkamp met canvas, is er weinig impact op het milieu, met een lichtere ecologische schaduw.

Tanzania, Serengeti National Park, Sanctuary Kichakani Serengeti Camp

Naast de privé-tenten, beschikt het kamp over een groot centraal overdekte gedeelte waar de hoofdtent uitloopt in lounges en eet vleugels. Met veelbelovende enerverende panorama’s kunnen de tenten aan de zijkanten open zijn om het landschap te onthullen. De avonden kunnen worden doorgebracht door de traditionele vuurplaats en verhalen uitwisselen onder de sterrenhemel en luisteren naar verhalen over ontmoetingen met wilde dieren  en anekdotes van gepassioneerde gidsen.

Het verplaatsbare kamp zal zich gedurende het jaar op drie vaste locaties in de Serengeti bevinden op basis van het natuurlijke migratie pad. Het kamp is te bereiken over zowel de weg als door de lucht. Over de weg is het ongeveer drie uur van de Ngorongoro-krater en zeven uur van Arusha. Maar we verzekeren je dat het de rit meer dan waard is.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button
Close
Close