ActiviteitenBackpackenFietsenReizen

Van Oost naar West

Twaalf staten, 4.000 mijl en geen enkele auto. De Great American Rail-Trail heeft deze maand een grote stap voorwaarts gezet om realiteit te worden.

Stap op de fiets bij de Space Needle en stap uit bij het Witte Huis. De grote droom van elke wielrenner en wandelaar van een veilig, toegankelijk, transcontinentaal pad werd in januari een beetje meer werkelijkheid.  Want de Rails-to-Trails Conservancy (RTC) toonde een eerste schets van de meest haalbare route van west naar oost. De route bevat het beste van alles. Op dit moment is 50 procent van de 4000-mijl route al bestaande off-road trails. Het zijn een tiental bestaande paden die als de ruggengraat van de Great American Rail-Trail zullen dienen.

Trails.

De volgende 12 routes voor gemengd gebruik die Amerika zullen verbinden.

 1. Capital Crescent Trail (Washington, D.C., Maryland): deze 11-mijlsroute begint in Georgetown, vlakbij de historische monumenten van de hoofdstad van het land.
 2. Chesapeake & Ohio Canal National Historical Park (Washington, DC, Maryland): Het bijna 185 kilometer lange parcours verbindt Washington, D.C., met Cumberland, Md., Met kanaalsluizen, sluishuizen, aquaducten en hun kanaalstructuren.
 3. Panhandle Trail (Pennsylvania, West Virginia): de 29-mijlsroute gaat westwaarts van de buitenwijken van Pittsburgh naar het noorden van West Virginia. Het dient als een letterlijke poort tussen de staten.
 4. Ohio naar Erie Trail (Ohio): het 270 kilometer lange pad snijdt diagonaal over de staat en verbindt twee belangrijke waterwegen, de Ohio-rivier in Cincinnati en Lake Erie in Cleveland.
 5. Cardinal Greenway (Indiana): RTC 2018 Rail-Trail Hall of Fame inductee strekt zich uit naar het noordwesten voor 61 mijl door het landelijke Indiana. Het is het langste spoor in de staat.
 6. Hennepin Canal Parkway (Illinois): de 100-plus-mijl-route loopt parallel met het kanaal uit het begin van de 20e eeuw en loopt westwaarts van de Illinois River naar de Rock River.
 7. Cedar Valley Nature Trail (Iowa): Dit pad van 52 mijl volgt de Cedar River en verbindt Waterloo, Cedar Falls en Cedar Rapids.
 8. Cowboy Recreation and Nature Trail (Nebraska): Dit is een van de langste paden in het land, dit 219-mijl lange parcours doorkruist landelijk Nebraska. Het verbindt kleine steden en biedt uitzicht op de Hoge Vlaktes.
 9. Casper Rail Trail (Wyoming): deze 6-mijlsroute is een belangrijke verbindingslijn in een van de grootste steden in Wyoming.
 10. Headwaters Trail-systeem (Montana): het bijna 12-mijl lange parcours verbindt het Missouri Headwaters State Park. Daar ontmoeten drie rivieren elkaar om de Missouri-rivier te vormen: de Jefferson, Madison en Gallatin.
 11. Spoor van de Coeur d’Alenes (Idaho): Deze bijna 72-mijlsroute loopt door Idaho’s panhandle en biedt adembenemende vergezichten door de bossen van de staat.
 12. Palouse naar Cascades State Park Trail (Washington): dit parcours is een van de langste omleidingen van de natie per spoor. Het bestrijkt meer dan 200 mijlen door Washington en markeert het eindpunt van de Great American Rail-Trail.

De Great American Rail-Trail bevat meer dan 125 trails wanneer deze compleet is. De Gateway Trails vertegenwoordigen slechts één iconisch parcours in elk van de 12 staten waarlangs de Great American Rail-Trail passeert. De 12 Gateway Trails, een voor elke staat, zijn allemaal open voor het publiek, maar ze zijn niet direct met elkaar verbonden. De exacte volledige route van de Great American Rail-Trail wordt nog steeds afgerond, maar er wordt verwacht dat deze in mei zal worden onthuld. De komende weken zullen we de diverse trails verder in het voetlicht plaatsen.

Voor informatie over trails in Amerika ga naar Traillink.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button