Reizen

Slapen in het historische centrum van UNESCO’s wereld erfgoedlocaties in Latijns-Amerika.

In de koloniale wijk Loma Grande vind je dit bijzondere boetiekhotel. Gelegen in het best bewaarde historische centrum van UNESCO’s wereld erfgoedlocaties in Latijns-Amerika. Namelijk het historische centrum van Quito. Het hotel Mama Cuchara ligt op een ideale locatie in het historische centrum op loopafstand van het Plaza Santo Domingo, La Ronda en veel van de populairste historische bezienswaardigheden van de stad.

Kunst.

Trouw aan het merkconcept van Art Hotels, verwent Hotel Mama Cuchara de enthousiaste reiziger met een privécollectie van kunst, aangevuld met wisselende exposities van verschillende Ecuadoriaanse kunstenaars. De opbrengst van de verkoop van kunst komt rechtstreeks ten goede aan de kunstenaars en hun gemeenschap.

luxe-accommodatie

De nieuw gecreëerde kamers van dit gerestaureerde 18e-eeuwse Spaanse koloniale huis roepen een gevoel van geschiedenis en luxe op door een mix van zowel cultureel geïnspireerde als moderne materialen te gebruiken. Originele structurele balken samen met hoofdeinden van laurier eik zorgvuldig gesneden door lokale ambachtslieden worden afgewisseld met Franse deuren met gesmolten glas en aangepaste verlichtingsarmaturen. Het algehele effect is een authentieke, maar toch stijlvolle ervaring.
De luxe-accommodaties bieden een queensize bed met een zachte matras met een toplaag, exclusief ontwikkeld door Simmons voor Art Hotels Ecuador. Fris wit beddengoed, een gezellig dekbed van 100% katoen en de exclusief Ecuadoraanse biologische lijn AromaVida-badproducten helpen bij het verjongen van lichaam en geest.

Alle kamers hebben een moderne eigen badkamer met een inloopdouche en een regendouche. De badjassen en slippers die nodigen u uit om te ontspannen. Sommige kamers hebben een balkon waarmee u een bijzonder uitzicht heeft op de stad.  Elke kamer heeft ook een iHome dual charging (lightening dock & USB-poort) wekker / radio en toegang tot vele internationale kanalen via DIRECTV met kristalheldere beeldkwaliteit. Een kluisje voor een laptop in de kamer is te vinden in de kast. Wifi is altijd gratis bij elke accommodatie van Art Hotels Ecuador.

Bevoorrecht uitzicht.

In de bar op het dakterras “El Santo Que Da Marido” wordt u niet alleen getrakteerd op een uitgebreide selectie van originele en klassieke cocktails, maar ook op een 360 ° schilderachtige uitkijkpunt vanwaar u een ongelooflijk bevoorrecht uitzicht op de oude stad Quito zult zien .

Mama Cuchara betekent letterlijk moeder lepel. De moederlepel wordt gebruikt bij het koken. De locals gebruiken het ook om de doodlopende straten met minirotondes mee aan te duiden.

Voor meer informatie en het maken van een reservering ga je naar Hotel Mama Cuchara.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button