Reizen

Sandboarden in Peru.

Op slechts 5 uur afstand van de hoofdstad Lima ligt in het noorden in een woestijnoase Huacachina in Zuid-Peru. Het surfparadijs Ica ligt op  slechts 10 minuten, een kleine stad aan de kust. Huacachina is een kleine lagune omgeven door palmbomen en gigantische zandduinen, vergelijkbaar met die in de Sahara in Afrika.

Huacachina in Peru een woestijnoase

 

Het was ooit een oase met een populaire schoonheids spa voor rijke Peruanen uit Lima. De Limeno’s waren in de veronderstelling dat het water genezende krachten zou bevatten. Het zou verder hun lichaam en huid kalmeren. Maar met de komst van al die rijke Peruanen kwamen ook de luxueuze hotels met een promenade en straten. Maar de toeristische aantrekkingskracht bleef weg.

Tot op een bepaald moment de toeristen de mogelijkheid kregen om de gigantische zandduinen te verkennen in een duinbuggy met vierwielaandrijving. Reizigers beseften al snel dat dit een zeldzame en plezierige ervaring was in een land dat al beroemd was om haar bergen, oerwouden en oude ruïnes. De zandduinen in de woestijn rond Huacachina zijn mooi, sensueel en zeer fotogeniek.

Jonge Peruanen ontdekten dat de gigantische zandduinen uren van spanning konden bieden door met een snowboard op de hellingen te sandboarden. Nu vanaf zand in plaats van sneeuw.

4 wiel aangedreven buggy in de woestijnoase

Tegenwoordig fungeert Huacachina als een populaire toeristenbestemming voor jong en oud, rijk en arm, buitenlanders en Peruanen, mannen en vrouwen.  Allemaal willen ze de schoonheid van de woestijn ervaren tijdens een duinbuggy-tour en om te  sandboarden over de zandduinen.

Een echte must do is de DUNE BUGGY AND SANDBOARDING TOUR.

Deze populaire tour bestaat uit het rijden door de gigantische zandduinen. Dit doe je in een 6-8 persoonsduinbuggy om vervolgens de sport van sandboarden uit te proberen. Er zijn verschillende niveaus waarop je de duinen kunt bedwingen. De sport van sandboarden is erg uitdagend. Daarom gebruiken de meeste het sandboard als een slee en belanden  uiteindelijk plat op hun buik. Dit is erg snel en niet moeilijk en biedt veel entertainment waarde.Maar als echte dare devil ga je staand op je board naar beneden met een fikse adrenaline kick.Voor meer informatie Huacachina.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button