GolfReizen

Royal Waterloo Golf  Club.

Napoleon Bonaparte werd op 18 juni 1815 definitief verslagen bij de slag bij Waterloo, door een coalitie van enerzijds Britse, Nederlandse en Hannoverse eenheden onder opperbevel van de hertog van Wellington en anderzijds een Pruisisch leger onder commando van maarschalk Gebhard Leberecht von Blücher.

Op slechts enkele tientallen meters van het oorspronkelijk slagveld ligt de Royal Waterloo Golf  Club in het mooie Brabants Wallonië. De club heeft 3 schitterde golf banen La Marache, Le Lion en Le Bois-Héros. In totaal zijn er 45-holes. Waarbij La Marache en Le Lion beiden 18 holes hebben. Alle drie de banen hebben dezelfde gevierde golfbaanarchitecten Fred Hawtree en zijn zoon Martin Hawtree. Wekelijks zijn er meer dan 20 greenkeepers bezig om Royal Waterloo in perfecte conditie te houden en een verdiende plek te geven binnen de beste golfclubs in België.

Door de jaren heen heeft Royal Waterloo Golf Club verschillende internationale toernooien georganiseerd en daarmee veel wereldberoemde spelers verwelkomd zoals Arnold Palmer, Gary Player, Nick Faldo, Curtis Strange, Ian Woosnam, Severiano Ballesteros, Jose-Maria Olazabal en Colin Montgomerie. In de jaren tachtig was de club zelfs gastheer voor het European Tour-evenement.

Met een handicap van 28 of lager is het mogelijk om in een oase van rust en stilte diep op het Belgische platteland te genieten van deze mentaal veel eisende sport. Wij hadden het genoegen om 18 holes te spelen op La Marache. Waarbij de eerste 9 holes eenvoudiger waren dan de laatste 9 holes.

Voor meer informatie over prijzen en het reserveren van een startijd ga naar Royal Waterloo Golf  Club.

Hole 1. We starten met een Par 4 waarbij we direct voor de green gingen door de bal straks langs de bomen op rechts te spelen.

Royal Waterloo Golf  ClubHole 2. 309 meter met een dogleg naar rechts. Green goed afgeschermd door 3 bunkers.

Hole 3. De eerste par 5 met 469 meter. Bal iets te ver op rechts geen probleem over de bomen op de green. Maar pas op voor de bunkers.

Hole 4. De green ligt in de diepte. Ziet er eenvoudig uit maar laat je niet verrassen.

Hole 5. Geen zicht op de green. Maar gelukkig geeft de paal in de fairway het midden van de baan aan. Speel niet te ver op rechts want dan vind je je bal 30 meter lager op hole 3.

Hole 6. Een 90grd dogleg naar links. Links is out of bound maar wanneer je hem straks langs de paaltjes en de bomen speelt dan scheelt je dat al snel een slag.Royal Waterloo Golf  Club

Hole 7. Een  par 3 met stroke index 17.

Hole 8. Een uitdagende par 5 met veel heuvels in de baan die de nodige aandacht vragen.

Hole 9. Mooie brede fairway dus voldoende kans om een mooie score neer te zetten.

Hole 10. Een 350 meter par 4 waarbij de green vanuit de afslag in de diepte ligt. Maar de uiteindelijke approach naar de green is weer omhoog.

Hole 11. Persoonlijk de mooiste hole van de course. Een dogleg met een hoek van 90 grd naar rechts. Ruim 200 meter vanaf de afslag en dan nog 150 meter flink omhoog.

Hole 12. Appeltje eitje. Slaan van boven naar beneden en dan slechts 158 meter. Maar de bunkers en de beperkte uitloop achter de green maken dit toch niet echt eenvoudig.Royal Waterloo Golf  Club

Hole 13. Intussen ver in het bos met een echte dogleg naar rechts. Wederom van een plateau afslaan. Fairway redelijk breed maar toch verdwenen er enkele ballen tussen de bomen.

Hole 14. We zitten intussen op het verste punt van de course en tussen de heuvels die volledig begroeid zijn met bomen. Smalle fairway met een grote bunker voor de green.

Hole 15. De green op slechts 135 meter met maar een bunker op rechts naast de green. Dat moet toch een mooie score worden.

Hole 16. We verlaten het bos weer en kijken naar zeer brede fairways. Eenvoudig denk je al snel maar schijn bedriegt niets is er vlak op de fairway en de grond is zo droog dat ballen terecht komen daar waar je ze niet wil hebben. Ondanks deze tegenslag toch een redelijk resultaat kunnen neerzetten op deze hole.Royal Waterloo Golf  Club

Hole 17. Een mooie par 5 met op 195 meter zowel links als rechts bunkers. Waarna de oneffenheden in de baan je tot wanhoop kunnen drijven. Maar als je die succesvol hebt genomen dan heb je nog de verschillende bunkers rond de green.

Hole 18. Mooie fairway met enkele bomen en vrij zicht naar de green met daarachter het clubhuis. Een echte afsluiter, par 5 met 423 meter. Lange geplaatste slagen om een schitterende ronde met veel uitdagingen af te sluiten.

Jumbo Golf; De grootste online golfshop van Nederland!

I.v.m. de corona maatregelen in Nederland en Belgie is het raadzaam om vooraf de beperkingen te bekijken. In alle gavallen houd je aan de RIVM richtlijnen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button