Reizen

Red Rock Mountain. NV

Las Vegas heeft meer te bieden dan casino’s. Op een half uur rijden vanaf de fameuze Strip stap je in de ongerepte natuur  van Red Rock Mountain. Het is half zes als de wekker in onze suite in the Wynn gaat en we ons gereed maken voor twee dagen hiken.

Sandstone Quarry trailhead.

Vandaag starten we onze hiken op Turtlehead Peak, een heen-en-terug-route van 6,5 km. Gekwalificeerd als redelijk uitdagend en startend op 600 meter. Vanaf de Sandstone Quarry trailhead tussen hellende rotsen naar een geul, waar het pad omhoog loopt om uiteindelijk op ruim 2.000 meter het plateau te bereiken. Vanaf het plateau zie je Las Vegas in het oosten en speelt het zonlicht over zandsteen die rood en oranje is gekleurd door het geoxideerd ijzer. “Let op de verkeerde benaming van de piek”.  Want de enige schildpadden die in dit gebied voorkomen zijn de woestijnschildpad. Die ga je zeker niet op deze hoogte vinden. Moe maar voldaan rijden we terug naar ons Hotel om ons geluk aan de roulette en graps tafel te beproeven.

Bridge Mountain.

De volgende dag parkeren we onze auto bij de Willow Springs Picnic Area naast de Scenic Drive om de wandeling van 11 km (enkele reis) te starten. We trekken 6 km over het open pad van Rocky Gap Road – een uitdagende route die drukte afschrikt. Aangekomen bij de pas namen we de gemarkeerde Bridge Mountain Trail gedurende ongeveer 3 km met voornamelijk de jeneverbes en pinyon struiken als beschutting naar een helling. Eenmaal aangekomen bij de rots met de zwarte “aanhalingstekens” klommen we door een smalle doorgang van ongeveer 2 meter naar beneden. Waarna het spannendste stuk van de hike begon. Gebruikmakende van handen en voeten moesten we ruim 1,5 km klimmen om bij een doorgang te komen die veel weg heeft van een bijenkorfrots. Na twee grote tinajas – rots hellingen waar waterpoelen liggen – bereiken we de top. We genieten volop van het bijzondere uitzicht voor we voorzichtig terug keren naar de auto.

Red Rock Mountain is het gehele jaar geopend voor meer informatie ga je naar Red Rock mountain. Vergeet niet om je stempel te halen in je trail boek bij de rangers.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button
Close
Close