GolfReizen

Overnachten in een Kasteel.

Op ruim twee en een half uur rijden midden in de Belgische Ardennen vind je kasteel Château-d’Hassonville. Hier kan je overnachten in een echt kasteel met torenkamers. Het hotel beschikt over 20 schitterend gedecoreerde kamers.

Het domein bestaat sinds 1356 en is gedurende decennia in handen geweest van verschillende adellijke families. Het kasteel is sinds 1986 in handen van de familie Rodrigues – Van Eyck.
Deze familie verbouwt het kasteel binnen een jaar tot Château-d’Hassonville als Hotel – Restaurant met 20 kamers. Het is een zeer fraai en bijzonder hotel. Een plek waar volwassenen zich koning of koningin voelen en de kinderen voor niets minder dan prins of prinses doorgaan.

De laatste werkzaamheden dateren van 1999, met de opening van het restaurant
“Le Grand Pavillon” en de wijnkelder “Le Cellier de Bacchus” met degustatieruimte.

De Kamers.

In totaal zijn er twintig verschillende kamers die verdeeld zijn in vijf verschillende type kamers. Voor alle kamers geld dat ze zeer fraai gedecoreerd zijn en de oude nostalgische sfeer van een kasteel uitstralen. De kamer variëren van 25m2 voor de Binnenkoer  t/m 50m2v voor de Parkkant suite.

Le Grand Pavillo.

Het hotel staat bekend om de hoogwaardige keuken van restaurant Le Grand Pavillon.
De verfijnde keuken zal je verbazen. Chef-kok Sébastien Thys en zijn team stellen een maaltijd à la carte of in de vorm van een menu van 3 of 5 gangen samen, afhankelijk van het marktaanbod.

Ontspanning.

Zowel binnen als buiten het kasteel zijn meer dan voldoende activiteiten. Het hotel beschikt over een eigen sauna en hot-tub. Maar wanneer je actiever aan de slag wilt dan kan dat door bijvoorbeeld een scherm introductiecursus te volgen of kleiduiven te schieten. In de buurt zijn maneges en liggen er twee zeer uitdagende 18 holes golfbanen. De Royal Golf Club du Sart Tilman en de Royal Golf Club du Château Royal d’Ardenne.

Kortom wil jij adellijk genieten boek dan een overnachting in Château-d’Hassonville.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close