ActiviteitenReizen

Ontdek Turijn vanuit Le Stanze di Sara.

Le Stanze di Sara is eigendom van Cécile en Salvatore en in 2015 geopend. De B&B is gevestigd in een historisch gebouw uit 1835. Er zijn slechts 4 kamer welke zorgvuldig gerenoveerd en ingericht zijn met meubilair en met oude familieartikelen. Welk speciaal uitgekozen of op maat zijn gemaakt. Het idee is om gasten een serene, intieme en gastvrije omgeving te bieden.

Cécile komt uit een familie van Franse diplomaten die vanuit Normandië van Parijs naar China en Japan gingen en vervolgens in het zuiden van Frankrijk woonden, waar ze werd geboren. Salvatore Alessandro is bioloog-voedingsdeskundige, hij komt uit een oude familie van zeilers en zouthandelaren, uit de “Royal Saline of Puglia”.

Hun liefde voor het vak vind je terug in de vier kamers. Cedro, Mandorla, Melograno en Spezie.

Cedro

Deze kamer is geheel uitgevoerd in een warme ceder gele kleuren.Boven het bed: een print met de renaissancethema’s van de dierenriem. Natuurlijk is er een eigen badkamer met de tinten en motieven van de oude Pompeiaanse vloeren. De ingang van de slaapkamer wordt gekenmerkt door een oude kist met twee kussens, met bloementhema’s.

Mandorla

Deze grote kamer, met toegang tot het terras, kijkt uit over de binnenplaats van het huis. Met de zachtgroene kleuren van de amandelboom is hij gewijd aan de botanische tafel Amandier à grandes fleurs, ook van het National Museum of Natural History in Parijs. Het grote tweepersoonsbed, het dressoir, de spiegel en de kledingkast zijn uit de negentiende eeuw

De grote privébadkamer, die in verbinding staat met de kamer, heeft een ligbad dat is vervaardigd met het typische Marokkaanse tadelakt-vakmanschap. De cementtegels van de vloer,zijn uitgevoerd in lila, beige en antiek roze kleuren. De gootsteen staat, net als in de andere kamers, op een antiek nachtkastje.

Melograno

Deze kamer, in de robijnrode kleuren van de granaatappel, is gewijd aan het botanische paneel “Granadier à fruit doux”, van het Nationaal Natuurhistorisch Museum in Parijs.
Op de muur boven het bed: bevindt zich een prent met de renaissancethema’s van de dierenriem.

De eigen badkamer heeft een centrale donkerrode nis, gemaakt met het typische Marokkaanse tadelakt-vakmanschap. In overeenstemming met de vroege twintigste-eeuwse cementtegels op de vloer, met florale, Griekse en andere vrijheidsmotieven.

Spezie

Deze suite heeft het motto Mediterran Association: waarbij de levensstijl gewijd is aan de kostbare ladingen “Specerijen” van de Middellandse Zee. Vanaf het terras van het appartement is er toegang tot de suite. Bij binnenkomst word je onmiddellijk ondergedompeld in de warme sfeer van een schip, uit de Renaissance.De lange balken van het houten plafond. De drie ramen, ter hoogte van het parket, kijken uit op de binnenplaats en kijken uit op een grote bloeiende blauwe regen. Vanaf de zolder komt het licht uit drie dakramen.

De sfeer is romantisch, door het grote bed, met een eeuwenoude familiekast .Twee grote fauteuils met bloemen omlijnen de woonkamer, met een bank en een salontafel. De eigen badkamer met douche staat in verbinding met de woonkamer.

Een bezoek aan Turijn is zeker de moeite waard en waar kan je dan beter overnachten dan in Le Stanze di Sara. Vanwege het Covid-19 virus is vooraf plannen van uw bezoek en reis zeker aan te raden.

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button