GolfReizen
Trending

Old Quarry Golf Course #1 in the Caribbean.

Curaçao is zon, zee, wind en de Old Quarry Golf Course. Al deze ingrediënten maken van een verblijf op Curaçao een meer dan bijzondere vakantiebestemming.

Spelen op Old Quarry Golf Course is een echt bucketlist item voor golfers. Deze golfcourse in het oosten van het eiland biedt voor spelers van alle niveaus meer dan voldoende uitdaging. De golfbaan is ontworpen door de golfbaanarchitect Pete Dye. Het is een typische Dye baan die zich kenmerkt door een zekere spanning, fikse uitdaging, en voldoende afwisseling. Dye is erin geslaagd om een absoluut Caribische meesterwerk op de Santa Barbara Plantation op Curaçao te realiseren.Old Quarry Golf Course

De golfbaan kronkelt tussen de prachtige azuur blauwe Caribische zee, hellingen, heuvels van de Tafelberg het Spaanse water en de jachthavens. De combinatie van het ruige terrein, de bergen, de zee en de baai zorgen voor een onvergetelijk decor! De golfbaan past naadloos in het landschap.

Om je een idee te geven hoe uitgestrekt deze 18 holes Champion course is. Het duurt zeker 10 minuten voor je bij de pro-shop van Old Quarry Golf Course aankomt nadat je de toegangspoort van het resort bent gepasseerd. De geweldige staf in de pro-shop is je met raad en daad van dienst. Niet alleen kun je hier een zeer recente Titleist golfset met Scotty Cameron putter huren ook schoenen behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast is er een uitgebreid assortiment aan kleding en andere attributen en bijna allemaal met het Old Quarry golf logo. Vanaf de zogenaamde tips (black) meet de baan 6351 meter. Totale lengte vanaf de back tees is 6033 meter, middle tees 5650 meter, front tees 5067 meter en forward tees 4520 meter. Daarnaast is er veel ruimte tussen de verschillen holes en dit samen met een bijna constante temperatuur van 30 graden C. is een golf cart een echte must. Gelukkig zijn de carts voorzien van koelboxen met veel ijs om je drankjes koel te houden gedurende de 18 holes.Old Quarry Golf Course

De Champion course.

De eerste twee holes lopen langs de zee en vandaar wordt er landinwaarts gespeeld. Op nagenoeg alle holes is echter de Caribische zee of het Spaanse Water zichtbaar. Enkele holes lopen vlak langs het jachthaventje van het resort Santa Barbara. Bij het spelen van de Old Quarry Golf Course mag je niet vergeten om te genieten van het telkens fraaie uitzicht. Maar ondanks het mooie uitzicht gaat het wel om de scorekaart.

 • Hole 1 is een par 4 waarbij de uitdaging zit in de wind uit zee en de bunkers rond de green.
 • Hole 2 is een lange par 5 waarbij de green aan de steile rots kant is gepositioneerd. Een bewuste benadering van de green is hier dus essentieel.
 • Hole 3 is een par 3 waarbij rekening gehouden moet worden met de wind en de rotsen direct voor de green.
 • Hole 4 is de hole voor een foto momentje. Blijf op de fairway op rechts en een birdie behoort tot de mogelijkheden.
 • Hole 5 is een lange par 4 met strokenindex 1. De lengte en de bunker bij de green zorgen voor de hoge strokenindex.
 • Hole 6 is een par 3 van bijna 300 meter met zicht op de jachthaven.
 • Hole 7 de kortste par 3 van de champion course waarbij de wind je parten zou kunnen spelen.
 • Hole 8 is een par 5 met een dogleg. Een lastige hole met lengte veel bunkers, water, lagere green en wind.
 • Hole 9 is een par 4 met bunkers en een green die je niet kan zien van een afstand.
 • Hole 10 is een par 4 met een lekkere brede fairway en de green op een verhoging.
 • Hole 11 is een par 4 van ruim 400 meter waarbij de wind vaak vol op de bal staat.
 • Hole 12 heeft een bijzonder uitzicht en een lengte van ruim 500 meter.
 • Hole 13 heeft de uitdaging om niet in een van de 5 zandbakken te komen of de bal te zacht te spelen richting de verhoogde green.
 • Hole 14 heeft een verraderlijke strokenindex 18. Vanwege het water aan de rechterkant en de niet strakke green.
 • Hole 15 is een ruim 400 meter lange par 4 die naar boven loopt. De grootste uitdaging is de oneffen green.
 • Hole 16 is downhill en slechts 157 meter. Maar pas op voor de bosjes aan de rand.
 • Hole 17 heeft een brede fairway al zou je dat niet zeggen als je afslaat. De green ligt iets verhoogd maar is eenvoudig te bespelen.
 • Hole 18 is met zijn 400 meter, downhill en wind in de rug een uitdagende hole. De juiste club is hier essentieel want te ver slaan betekent grote problemen.

De Old Quarry Golf Course is meer dan uitstekend onderhouden. De baan ligt er zeer bijzonder goed bij. Voor alle greens geldt dat ze niet alleen zeer goed zijn onderhouden maar ook erg snel zijn.Old Quarry Golf Course

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Old Quarry Golf Course twee maal op rij door USA Today is uitgeroepen tot de Best Caribbean Golf Course.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button