Reizen

Narutis, In the heart of Vilnius the old town.

Vilnius in Litouwen zal maar bij weinig mensen op de bucketlist staan om te bezoeken. Dat is echt jammer. Vilnius is namelijk een echte studentenstad waar gastvrijheid en gezelligheid de boventoon voert. De oude stad is enorm schoon met fraaie en mooie straten en gebouwen. Hotel Narutis is een echte parel in deze moderne stad.

hotel NarutisHet familiehotel “Narutis” is gelegen in de 15e-16e-eeuwse gebouwen in de straat Vilnius Pilies.  Het “Narutis”  is het oudste Hotel in Vilnius en een van de oudste in Oost-Europa. Het hotel behoort tot de UNESCO-werelderfgoed. De naam van het hotel werd voor het eerst genoemd in 1581 in het “Album of World Cities”, waarin het werd gepresenteerd als een verblijf voor reizigers.
De muren en plafonds in de hal zijn bedekt met fresco’s met mythologische thema’s, geschilderd in het midden van de 18e eeuw.hotel narutis

Het Narutis hotel ligt in de hoofdstraat van de oude binnenstad van Vilnius, die het stadhuis en het Kathedraalplein met elkaar verbindt. Het presidentieel paleis, parlement, ministeries, ambassades en historische Litouwse bijzonderheden – Gediminas Castle, de heuvel van de drie kruisen en andere erfgoedsites, evenals de meeste instellingen zijn gemakkelijk te voet te bereiken.

Het hotel heeft 51 kamers en suites in zes verschillende categorieën. Vanwege het feit dat het hotel gevestigd is in een historisch gebouw zijn alle kamers verschillen qua indeling, grootte en design. Het restaurant heeft een Europese keuken met traditionele Litouwse gerechten. De meeste producten zijn afkomstig van lokale Litouwse boeren.

Vilnius en Hotel Narutis zijn zeker de moeite waard om een bezoek te brengen. Voor meer informatie bezoek de website van Hotel Naturis.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button