Reizen

“La Grande Dame” heeft vele wereldzeeën bevaren.

Het legendarische voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn, 228 meter lang, 28 meter breed, 61 meter hoog, rijk aan historie en vermaard om zijn cultuurhistorische waarde, het ss Rotterdam. Als voormalig vlaggenschip heeft deze “La Grande Dame”  vele wereldzeeën bevaren.

Het ss Rotterdam is sinds 2013 onderdeel van WestCord Hotels. WestCord Hotels is een puur Nederlands familiebedrijf. Benieuwd hoe de gasten in 1959 de eerste overtocht naar New York beleefden? Wegdromen in Manhattan-stijl? Of ga je liever voor het cruisegevoel? Stap aan boord van het voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn en ervaar het zelf. Waar vroeger de hutten van het stoomschip waren, vind je nu de 254 kamers in dit  4-sterrenhotel. Kies één van de 6 kamertypes en overnacht in een fifties decor naar keuze: Original, Manhattan of Bahamas. Elke kamer is uniek in vorm, inrichting en kleur en is gelegen op het B Deck, A Deck, Main Deck, Lower Promenade Deck, Boat Deck en Sun Deck. De verschillende stijlen zijn gebaseerd op de diverse (exotische) bestemmingen die het ss Rotterdam aandeed in haar jaren als luxe cruiseschip.

Het ss Rotterdam is natuurlijk veel meer dan een bijzondere plek waar je kunt overnachten. Zo is het ook een uitstekende locatie om te dineren, te trouwen of een andere evenement te organiseren. Dineren doe je in een ongedwongen sfeer in het Lido Grill of voor een meer formelere setting ga je naar de Club room. Maar ook voor een dagje uit ben je van harte welkom. Doe een van de rondleidingen en ontdek de rijke historie, alle weetjes en bijzondere verhalen uit ruim veertig jaar roemruchte stoomvaartgeschiedenis. Wanneer je extra ontspannende inspanning zoekt dan is de escape room misschien wel iets voor jou.

 

Het begon allemaal in 1968, toen het eerste pittoreske hotel, Hotel de Wadden, op het eiland Vlieland de deuren opende. Na de eerste expansie op Vlieland en vervolgens naar de buureilanden Terschelling en Ameland, is in 2001 de overstap gemaakt naar de vaste wal. Inmiddels zijn er ook WestCord Hotels gevestigd in Amsterdam, Rotterdam, Delft, Leeuwarden, Raalte en Garderen.

Voor meer informatie en het boeken van een onvergetelijk verblijf op de ss Rotterdam ga naar SSRotterdam.

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button