GolfReizen

Golf spelen tussen de sinaasappelboomgaarden

Spelen op Campo de Golf La Galiana is een ware must do. La Galiana bevindt zich op slechts 45 minuten rijden van Valencia. Het golfterrein is 60 ha en bestaat uit verschillende soorten begroeiing die het geheel zijn unieke mediterrane uitstraling geven. Het clubgebouw en kleedruimte zijn vrij eenvoudig. Absoluut niet wat je verwacht van deze course. Maar waar het uiteindelijk om gaat is de baan en die is zonder meer uitdagend.

La GalianaDe rest is slechts bijzaak en het uitzicht vanaf het terras is zo indrukwekkend dat wij haast niet konden wachten tot we mochten starten. Er is een mogelijkheid om de course geheel te voet af te leggen. Wij zouden je dit vanwege het hoogteverschil en de afstand tussen de holes niet aanraden. Daarbij is het een leuke bijkomstigheid dat je elektrische car netjes gereed staat met vermelding van je tee time en naam. De baan is ontworpen door Felipe Rodríguez. Die samen met de gebroeders Luna voor het ontwerp van deze baan verantwoordelijk is. De baan is ontworpen tegen de berg in een schitterende vallei weg van de bewoonde wereld. De baan varieert van 6.201 meter in lengte van de witte tees tot 5.050 meter van de rode tees.

De verschillende tee-plaatsingen betekenen dat de lengte van de baan kan worden gevarieerd afhankelijk van de verschillende klimatologische omstandigheden of het soort toernooi dat wordt gespeeld. Spelen op La Galiana is een echte must do. Niet alleen zijn de holes erg uitdagend het uitzicht is overal wonderbaarlijk te noemen. Wij speelden vanaf de gele tees en waren net is staat om in de buffer van onze handicap te spelen. LA Galiana

 

 

 

Hole 1.

Je start direct met water voor je. Maar met 200 meter op rechts hou je een mooie slag over. Houd wel rekening dat je een club meer nodig hebt.

Hole 2

Blijf weg aan de linkerzijde en sla niet verder dan 228 want dan is de baan erg smal. Mocht je meer dan 263 meter slaan dan is recht over het water naar de green de oplossing.

Hole3

Redelijk eenvoudige par 3. Tenminste als je de bebossing weet te vermijden. Pas wel op voor de bunkers op rechts en het water op links

Hole 4

De holle met het venijn in de staart. 5 bunkers waarvan 3 direct aan de green. Maar weet je ze te omspelen dan is een par zeker mogelijk.

Hole 5

La GalianaWederom hoogteverschil om de 166 meter te overbruggen. Precisie erg belangrijk want de ruimte op rechts is beperkt door bomen en bunkers.

Hole 6

Door de ligging van deze hole ben je geneigd om te ver op links te spelen. Niet doen de fairway loopt echt rechts van de bunkers.

Hole 7

De eerste bunker op ongeveer 200 meter smalle fairway. Het is dus zaak om je bal goed op te leggen zodat je voldoende lengte over houdt om niet in één van de 4 bunkers rondom de green te belanden.

Hole 8

De hole loopt toch echt omhoog. Green ligt hoger dan verwacht.

Hoke 9

In de verte twee mooie vijvers met fonteinen. Daarachter de green. Op safe wil zeggen tussen de twee vijvers spelen. Anders over de vijver voor een mooie score.

Hole 10

Je zou bijna vergeten om te slaan. Wat een mooi vergezicht. Als je dan eindelijk zo ver bent is het zaak om op links te blijven. Maar ook hier weer de surprise zit aan het einde. Een green omgeven door water en 3 bunkers.La Galiana

Hole 11

Recht zo die gaat en lekker weg bij het water op rechts. Niet over de green want dan lig je zeer waarschijnlijk in het zand.

Hole 12

Fairway loopt op rechts. Te veel op links betekent dat je bal al snel tussen hole 11 en 12 ligt. Geen onmogelijke positie om toch nog een mooie score te halen.

Hole 13

Afslag tussen de bomen met op rechts de afloop. Iets te veel naar links en de bomen zorgen ervoor dat je niet voorbij de rode dames tee komt. Verder loopt alles af naar rechts en heeft de green weer 4 bunkers

Hole 14

Deze lijkt erg eenvoudig maar laat je niet verrassen door de 139 meter vanaf geel.

Hole 15.

Deze hole brengt je boven op de berg en geeft je een prachtig uitzicht over de vallei. Met in de verte en zeker op 100 meter lager gelegen green. Maar voor je mag putten heb je op 225 meter links water en op rechts de uitgestrekte sinaasappelboomgaarden. Het uitzicht is fenomenaal.

Hole 16.

Wederom een korte hole met lange bunkers op links en een iets hoger gelegen green.

Hole 17.

Mooie grote fairway met de green verscholen op rechts. De eerste bal ver op links en dan langs de bomen.

Hole 18.

De laatste maar zeker niet eenvoudigste hole. Lekker lange hole met bomen links en rechts en de green verscholen achter de bomen op links. Het is zaak om echt in het midden te spelen om de ronde mooi te kunnen afsluiten.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close