Reizen

De langste voetgangers hangbrug ter wereld.

Voor misschien wel het mooiste uitzichten in de Zwitserse Alpen moet je naar het dorpje Randa. Hier vind je de langste voetgangershangbrug ter wereld.

De brug is vernoemd naar Charles Kuonen Hängebrücke (naast een lokaal beroemde psycholoog een bekende wijnmaker) en vervangt de Europabrücke die beschadigd raakte door vallende stenen. Voetgangers kunnen via de 494 meter lange brug een ravijn oversteken waardoor de dorpen Zermatt en Grächen met elkaar verbonden zijn. Via de brug kunnen wandelaars een stuk eenvoudiger de prachtige Monte Rosa-route lopen. De brug is een echte aanrader voor daredevils en wandelaars die de brug betreden worden getrakteerd op een onvergetelijke ervaring met onderweg een prachtig uitzicht.

De bouw van de hangbrug, die 85 meter boven het Grabengufer ravijn hangt, is uitgevoerd door SWISSROPE en duurde slechts 10 weken. Het ontwerp is gebasseerd op hangbruggen in Nepal. Door de brug met kabels te bevestigen aan schokdempers op de grond blijft deze redelijk stabiel hangen en zal deze hoogstens een beetje wiegen. Behalve bij heel slecht weer, dan blijft de brug gesloten.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button