Reizen

Dalmunzie Castle in Cairngorms Nationale park

Dalmunzie Castle is een prachtig typisch Laird herenhuis op een 6500-hectare groot landgoed, gebouwd in de Scots Baronial-stijl dat teruggaat tot 1510.

Dalmunzie is genesteld in het hart van Glenshee en is omringd door adembenemende bergen, valleien en kleine rivieren. Allemaal op een steenworp afstand van de voordeur. Dalmunzie ligt op minder dan twee uur rijden van de luchthaven van Edinburgh. Bereikbaar Via een lange oprijlaan van 3 km net buiten de A93. Vrede en rust zijn een kenmerk van het leven in Dalmunzie met haarden en lounges die bijdragen aan een ontspannen oase.

Kamer Dalmunzie castle hotel
Historie.

Verborgen aan het einde van een rustige en afgelegen vallei, is Dalmunzie getuige geweest van vele evenementen gedurende duizenden jaren. De bezoeker van vandaag kan zich er gemakkelijk van bewust zijn dat Dalmunzie ooit de thuis was van honderden mensen die een taal spreken die nog maar kort geleden is verdwenen. De staande steen en de begraafplaats in de buurt van de Glenshee parochiekerk dateren uit de bronstijd toen de mensen eerst het gebied vestigden, en de fermtoun van Cuthil (Gaëlisch voor opruiming in het bos) is van oude oorsprong en duidt op een tijd toen de glen nog steeds was zwaar bebost. Er zijn legendes en geschiedenis in het gebied, waaronder de dood van Diarmid en zijn tombe, de strijd van de cateraars, verhalen over Cam Ruadh, de machtige MacCombie Mor en de vondst van het Dalmunzie-zwaard.

Outdoor activiteiten.

Op het enorme landgoed van 6500 hectare, worden tal van outdooractiviteiten aangeboden om de meest actieve gasten tevreden te houden. Dit omvat  golf, wandelen, kleiduif schieten, mountainbiking, 4 kastelen om te bezoeken, skiën en nog veel meer! Verdere details over activiteiten die beschikbaar zijn in de glen zijn te vinden op de website van de Glenshee Tourist Association.

Kamer Dalmunzie castle hotel
Kamers.

Het hotel heeft 17 slaapkamers en suiteappartementen met twee slaapkamers. Alle kamers zijn allemaal individueel in stijl. De inrichting en thema zijn allemaal van een aspect van het prachtige berglandschap, de golfbaan of de omliggende gazons. Alle slaapkamers bevinden zich verspreid over het kasteel in de originele Hunting Lodge, Oak Tower, Victoriaanse en Edwardiaanse vleugels. Elke slaapkamer is vernoemd naar een familie/clan die de afgelopen 500 jaar een belangrijk deel uitmaakten van de geschiedenis van Dalmunzie.

De slaapkamers zijn ontworpen om het oorspronkelijke doel van Dalmunzie te weerspiegelen. Een ontspannen toevluchtsoord voor de Laird en zijn familie in dit prachtige deel van Schotland. Waarbij geen twee slaapkamers hetzelfde zijn.

Wil je genieten van kamers met echte charme, excentrieke aantrekkingskracht, karakter, antiek en een geschiedenis die een oud huis weerspiegelt, dan kan je er zeker van zijn dat u zult genieten van Dalmunzie.

Geen standaard hotel maar pure historie en dan ook nog eens midden in het grootste Nationale park van Schotland.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close