ActiviteitenKleding

Waarom u altijd meerdere paar handschoenen moet dragen

Gelaagdheid is de sleutel. Van top tot teen en helemaal tot aan de vingertoppen. Jeff Kepler, extraordinaire fotograaf van het Weston-team, weet het een en ander over het de hele dag warm houden van de handen om klaar te zijn om die perfecte foto te maken. In deze blog breekt Jeff het systeem van 3 handschoenen uit.

Het kiezen van welke uitrusting je moet meenemen tijdens splitboarding is in het begin een uitdaging. Het is niet zo eenvoudig als je normale resortuitrusting pakken en de hele dag van de heuvel genieten. In tegenstelling tot het resort, is er geen plek om op te warmen of uit te drogen als je eenmaal aan je avontuur bent begonnen. Omdat elke splitboard-missie zelfondersteunend is, is het belangrijk om de juiste uitrusting mee te nemen om comfortabel en veilig te blijven tijdens elk uitje. Handschoenen zijn een van de belangrijkste uitrustingsstukken en het is om verschillende redenen belangrijk om meerdere paar handschoenen mee te nemen.

Het systeem met 3 handschoenen

Bij het inpakken voor een uitje in het binnenland, neem ik altijd drie paar handschoenen mee en beschouw dit als mijn handschoensysteem.

Paar 1.

Het eerste paar handschoenen moet een lichtgewicht handschoen zijn die voornamelijk wordt gebruikt om de huid te bedekken. Deze handschoen moet een fleece- of windstopperhandschoen zijn die ademend is om transpiratie te laten ontsnappen terwijl u zich inspant tijdens het opstijgen. De vingers van sommige mensen worden gemakkelijker kouder, dus afhankelijk van iemands koude tolerantie kunnen zwaardere materialen nodig zijn. Over het algemeen is dit de handschoen die het grootste deel van de huid wordt gedragen, afhankelijk van de tijd van het jaar.

Paar 2.

Het volgende paar handschoenen moet een middelzware handschoen zijn met wat isolatie om de handen warm te houden. Ik gebruik deze handschoenen als mijn handen koud worden tijdens het opstijgen en soms tijdens snack- en waterpauzes. Bij het inpakken van couloirs zijn middengewicht handschoenen ideaal omdat mijn handen de neiging hebben om af te koelen. De meeste mensen gebruiken ook hun middelzware handschoenen tijdens de afdaling. Al met al is de middelzware handschoen essentieel en veel mensen gebruiken deze handschoen meer dan alle andere.

Paar 3.

Zwaargewicht handschoenen of wanten zijn het derde type handschoenen dat ik meeneem naar het achterland. Deze handschoenen hebben voldoende isolatie en zijn waterdicht, aangezien ze meestal worden gebruikt tijdens noodgevallen. Wanten zijn hier geweldig voor omdat de vingers dicht bij elkaar zitten en gemakkelijker kunnen opwarmen. Veel mensen trekken deze handschoenen nooit uit hun rugzak omdat ze te warm zijn, maar ze zijn essentieel als hun handen extreem koud worden of een avondje uit in het achterland nodig is. Kortom, een warme noodhandschoen moet elke dag in het achterland worden verpakt.

Hoewel drie specifieke handschoenen geschikt zijn voor één uitje in het binnenland, zijn dezelfde drie handschoenen mogelijk niet voldoende voor een ander uitje. Als het weer warmer of kouder wordt, is het belangrijk om uw handschoensysteem hierop af te stemmen. Een middelzware handschoen, op een lentedag, kan dienen als een lichtgewicht handschoen op een midwinterdag. Bovendien brengen sommige splitboard-trips duizenden meters hoogteverschillen met zich mee, en de temperaturen kunnen drastisch variëren van de trailhead tot de top. Helaas vereist het ontwikkelen van het juiste handschoensysteem experimenten en verschilt het van persoon tot persoon.

Dit artikel kwam tot stand met dank aan Jeff Kepler. Voor meer informatie ga je naar Weston.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button