KledingMannenUitrustingVrouwen

Tips om je Tilley hoed goed te onderhouden

Zo zorg je voor een wasbare Tilley hoed.

  1. Controleer allereerst in het etiket of je Tilley-hoed wasbaar is.
  2. Was je Tilley-hoed, wol of fijn was cyclus, afzonderlijk, met warm of koud water in de machine. Of was het gewoon met de hand, voorzichtig met een schrobborstel met zeep die geen bleekmiddel of andere soorten witmakers bevat.
  3. Terwijl de hoed vochtig is, glad en opnieuw met de hand vormt, laat hem dan aan de lucht drogen. Plaats je Tilley niet in de droger – deze zal er op zeker misvormd uitkomen.
  4. Wanneer de hoed droog is, trek hem eenvoudig opnieuw uit door je knie in de kruin te steken en stevig aan de andere kant te trekken. Draai vervolgens de hoed over je knie en trek aan de andere kant (en). Hoewel we al onze stoffen krimpen, zal de stof altijd krimpen en vervolgens uitzetten, net als denimjeans. Wanneer je de hoed een beetje losser wilt hebben, bijvoorbeeld op die hete, benauwde dagen, doe hem dan af en trek hem snel weer op.
Zweet resten verwijder.

De beste manier om zweetvlekken te verwijderen is veelvuldig wassen. Was uw Tilley-hoed regelmatig om zweetvlekken op afstand te houden. Zweet kan uiteindelijk ook de stof doen rotten en na verloop van tijd kan de hoed zelfs uiteenvallen.

Er is geen universeel toepasbare manier om zweetvlekken te verwijderen zodra ze zich voordoen. Transpiratie bestaat uit veel chemicaliën en de samenstelling van het zweet van elke persoon is uniek. Sommige Tilley-fans hebben echter succes met Palmolive®-vaatwasmiddel en warm, niet heet water. Zodra de hoed nat is, giet je het wasmiddel rechtstreeks op de vlek en gebruik je een zachte borstel, zelfs een tandenborstel, om het gebied te schrobben. Spoel in koud water, vorm en laat het aan de lucht drogen.

Winterhoeden vragen een eigen aanpak.

Winterhoeden zijn van andere stof gemaakt dan onze meeste andere hoeden. Daarom enkele tips om deze meerdere jaren te kunnen dragen.

 

  1. De beste manier om winter hoeden te reinigen is om de vlek direct te verwijderen.
  2. Voor de mutsen van merino wol is het belangrijk dat deze in de wasmachine met koud water op een fijn programma worden gewassen. Na het wassen moet je ze de tijd geven om te drogen. Niet op de kachel of in de droger.
  3. Veel van onze winter hoeden hebben het label “Dry clean Only” In dat geval is het advies om de hoed niet zelf te wassen maar deze naar een stomerij te brengen. Er zijn gespecialiseerde stomerijen.

Wil je weten welke winterhoeden en mutsen Tiley deze winter heeft bekijk dan de collectie op de website.

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button
Close
Close