KledingMannenVrouwen

Innovatie met sandaaltjes van Nederlandse bodem

Kinderen inspireren om de wereld om zich heen te verkennen en daarvan te leren.

De Nederlandse Bear&Mees komen met een echte innovatie van Nederlandse bodem. Dit duurzame kinderschoenenmerk Bear&Mees lanceert dit voorjaar een sandaaltje gemaakt van appelleer, kurk en oude autoband.

Bear&Mees maakt uitsluitend diervriendelijke schoenen gemaakt van duurzame stoffen zoals microvezel, vilt en andere fairtrade materialen. Vorig jaar brachten ze voor het eerst een schoenencollectie van gerecyclede PET- flessen, organisch katoen en diervriendelijk- en ecologisch mircofiber op de markt. Nu maken ze het helemaal mooi en komen ze met een sandaaltje waarbij de ecologische kindervoetafdruk nog verder wordt geminimaliseerd. Bear&Mees draagt duurzame mode en circulaire ontwikkelingen hoog in het vaandel. Het merk wil graag kinderen bewustmaken van de wereld waarin ze opgroeien en inspireren om (ook) duurzame keuzes te maken. Hun motto is dan ook “We willen kinderen inspireren om de wereld om zich heen te verkennen en daarvan te leren”.

Appel-leer

De bovenkant van het sandaaltje is gemaakt van appelleer. Appelleer is het resultaat van een uiterst innovatief proces, waarbij het leer wordt gemaakt uit de pulp van gefermenteerde appelschillen met als resultaat een hoogstaand en kwalitatief vegan-leer.

Kurk

Het voetbed is gemaakt van Portugees kurk. De teelt van kurk komt van de kurkeik, waarbij geen pesticiden of kunstmest wordt gebruikt. Het proces tot het eindproduct is geheel zonder toevoeging van schadelijke stoffen.

Oude autoband

Initiatiefneemster Ellen Rijntjes kwam op het idee tijdens een reis in Kenia waarbij ze in aanraking kwam met de Masai. Dit is een Keniaase stam die als een van de weinige op geheel traditionele wijze leven. Naast de prachtige kleurrijke gewaden die ze dragen, gebruiken zij oude autobanden als schoeisel.

Verkrijgbaar

De sandaaltjes zijn vanaf april 2020 verkrijgbaar voor €49,- in verschillende kleuren op Bears&Mees in de maten 24 t/m 33

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close