KledingMannenVrouwen

Fjällräven enthousiast over het VN Global Climate Change Action Initiative

Fjällräven juicht het UN Global Climate Change Action Initiative toe en ziet uit naar samenwerking met de mode-industrie. Als een toonaangevend buitenbedrijf is Fjällräven zich al lange tijd scherp bewust van de impact van de industrie op het milieu en heeft duurzaamheid en minimale milieu-impact in alle onderdelen van zijn activiteiten een kritisch prioritair aspect gemaakt. De mogelijkheid om nu te kunnen samenwerken met de mode-industrie is een grote stap in de goede richting.

“Klimaatverandering is zo’n complex en urgent probleem, dus het is de hoogste tijd dat we onze krachten bundelen in de industrie, consumenten opleiden en collectief onmiddellijk actie ondernemen om de dramatische ontwikkeling te stoppen”, zegt Christiane Dolva, hoofd van duurzaamheid bij Fjällräven.

Het Fashion for Climate Action-initiatief is gebaseerd op het “Fashion Industry Charter for Climate Action” van de VN, waar toonaangevende modemerken, retailers, leveranciersorganisaties en anderen bijeenkomen om gezamenlijk de klimaatimpact van de modebranche in de hele waardeketen aan te pakken. Door het charter erkent de mode-industrie de bijdrage van de sector aan klimaatverandering en haar verantwoordelijkheid om actief en collectief te streven naar klimaatneutraliteit. Door ze te verenigen achter 16 principes en doelen, beoogt het initiatief ze op het goede spoor te krijgen voor de netto-nulemissie-economie van 2050, in overeenstemming met het doel van de Overeenkomst van Parijs.

“We werken al een tijdje met Fjällräven met vergelijkbare doelen, we maken plannen, visies en ondernemen acties”, vervolgt Christiane Dolva. “Om die doelen naar een hoger niveau te tillen en sneller resultaten te bereiken, is meer collectieve druk nodig. Door het VN-klimaathandvest te ondertekenen, willen we bijdragen aan het versnellen van de strijd tegen klimaatverandering, onze inzet tonen en onze kennis delen binnen de industrie ”.

De producten van Fjällräven zijn gemaakt met het oog op duurzaamheid, duurzaamheid en duurzaamheid. Materialen worden gekozen uit zo duurzaam mogelijke bronnen, dierenwelzijn en sociale duurzaamheid worden ook altijd in aanmerking genomen. Het merk volgt de evolutie van de wetenschap en de reactie van de industrie op de klimaatverandering op de voet en past zijn activiteiten hierop aan. Dit betekent ook gezamenlijke actie om de uitdagingen op te lossen die gepaard gaan met een drastische vermindering van de uitstoot van broeikasgassen, zoals in het kader van het partnerschap in het Zweedse textielinitiatief voor klimaatactie (lees hier meer), evenals verbintenissen op beleidsniveau zoals de verbintenis van Fjällrävens bij de UN Global Compact.

Fjällräven hoopt dat zijn acties en de inzet voor het Global Climate Action Initiative klanten, gemeenschappen en overheden zullen inspireren om hun klimaatambitie te verhogen in een gezamenlijke inspanning om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 ° C.

Naast deze noodzakelijke aandacht voor duurzaamheid zijn de producten van Fjällräven niet alleen schitterend maar ook uitermate praktisch. Kijk ook naar de Fjällraven eco shelle Ovik..

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close