ActiviteitenKledingMannenRunningVrouwen

Een performance hardloopschoen om steeds opnieuw te worden gemaakt

Adidas versterkt zijn inzet voor het aanpakken van plastic afval met de ontwikkeling van FUTURECRAFT.LOOP – een 100% recyclebare performance hardloopschoen. Nadat de schoen is versleten  kan hij worden teruggestuurd naar Adidas. Hier worden de schoenen gerecycled om opnieuw te worden gebruikt om een nieuwe presterende hardloopschoen te creëren.

adidasSamen met Parley voor de Oceanen introduceerde adidas in 2015 het eerste concept voor performance footwear met een bovendeel dat volledig is gemaakt van garens en filamenten die zijn teruggewonnen en gerecycled uit plastic oceaanafval en illegale netten. In 2019 produceert adidas 11 miljoen paar schoenen met gerecycled plastic uit de oceaan door plastic afval te onderscheppen op stranden, afgelegen eilanden en langs de kust. adidas streeft ernaar om alleen gerecycled polyester te gebruiken in elk product en op elke toepassing waar een oplossing bestaat tegen 2024. Het maken van producten met premium materialen door Parley, gemaakt van upcycled  kunststofafval, is de eerste pijler van adidas duurzaamheidsstrategie.

“FUTURECRAFT.LOOP is adidas eerste hardloopschoen die is gemaakt om opnieuw te worden gemaakt. Het is een verklaring van de intentie om verantwoordelijkheid te nemen voor de hele levensduur van adidas producten; bewijs dat het mogelijk is high performance hardloopschoenen te maken die u niet hoeft weg te gooien. ”

adidasFUTURECRAFT.LOOP is een trans formatieve benadering voor het ontwerpen van performance-schoenen die vanaf het begin opnieuw moeten worden gemaakt, door gebruik te maken van één materiaaltype en zonder lijm. Elke component is gemaakt van 100% herbruikbare TPU – het wordt gesponnen om te garen, gebreid, gegoten en gesmolten met een BOOST tussenzool met behulp van adidas SPEEDFACTORY-technologie.

Zodra de schoenen aan het einde van hun eerste leven komen en worden teruggebracht naar adidas waar ze wordengewassen, gemalen tot pellets en gesmolten tot materiaal voor componenten voor een nieuw paar schoenen, zonder afval en wordt er niets weggegooid. Elke generatie is ontworpen om te voldoen aan de adidas sportprestatienorm, zonder compromis.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close