KledingMannenVrouwenWintersport

Colmar wintersport-collectie

Comfort, technologie, stijl, prestaties en duurzaamheid: dit zijn de sleutelwoorden voor de eerste Colmar wintersport-collectie van het nieuwe decennium
Met ingang van het decennium waarin het merk honderd jaar bestaat (2023) heeft Colmar in de aanloop naar dit bijzondere jubileum besloten om het skiseizoen voor Winter 2020-21 rondom enkele belangrijke sleutelwoorden te centreren.

Duurzaamheid.

In de collectie wordt gebruik gemaakt van een thermische isolatie, bestaande uit 90 procent gerecyclede vezels, genaamd: Teflon EcoElite. Dit is een waterafstotende behandeling die uit hernieuwbare bronnen komt en op de gehele collectie is toegepast. Lege bollen polyestervezels worden een kunstmatige isolatievulling en vormen het meest vergelijkbare alternatief voor dons. De isolatievulling behoudt zijn warmte-eigenschappen, zelfs als deze nat is. Graphene wordt voor het eerst door Colmar op een stof aangebracht en is een garen dat wordt gebruikt in de voering van jassen. Dankzij dit innovatieve Nano Tech materiaal wordt niet alleen de warmte gelijkmatig over het lichaam verdeelt, maar ook statisch verspreidt. De items worden gekenmerkt door gerecyclede materialen en gemarkeerd met een speciaal label.

Technologie en comfort.

Twee andere belangrijke woorden dit seizoen zijn technologie en comfort. De studie van, en het onderzoek naar, de meest geavanceerde materialen om de atletische prestaties en bewegingsvrijheid voortdurend te verbeteren, zijn binnen elk seizoen een vereiste. Dit is de reden dat de padding rekbaar is, dat de collectie vijflaagse stoffen met reliëf bevat, een aantal jassen ontworpen zijn met waterafstotend dons en het innovatieve materiaal Graphene steeds vaker in de collectie voorkomt.
STIJL. met speciale aandacht voor de vrouw. Het skiën door vrouwen wordt dit seizoen onderstreept met belangrijke details die het verschil maken: de lijnen en snits volgen het lichaam en maken sportieve bewegingen gemakkelijker. Een aantal elementen van de jas, zijn afneembaar, zoals de kraag. Een warme teddy fleece wordt op een strategisch punt aangebracht en we zien steeds meer stilistische kenmerken, waaronder energieke kleurencombinaties, terug in de items.
CAPSULE. De Moonlight Shadow capsulecollectie is opgedragen aan een vrouw met enthousiasme en pit. De zilveren spiegelstof wordt gecombineerd met een high-impact techno dierenprint. Vrouwelijkheid wordt vergroot door zijsplitten in de jassen, ceinturen in de taille, verticale padding en skipak.
Voor hem wordt skiën daarentegen een echte reis onder het motto Ski Travel. Door zijn veelzijdigheid kan de collectie zowel in de stad als in de bergen worden gedragen. Specifieke details maken het unieke stukken, zoals riemen aan de binnenzijde van jas waardoor de jas ook aan de schouders te hangen is. Maar ook een zak die kan dienen als rugtas en multifunctionele zakken. Moderne reizigers kunnen met deze collectie gemakkelijk de stad ontvluchten, naar de piste, in één en hetzelfde kledingstuk.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button