ActiviteitenKledingMannenUitrustingVrouwen

Arc’teryx Zeta SL een veelzijdige regenjas.

Als we maar één regenjas konden kiezen voor een breed scala aan activiteiten, van backpacken en bergbeklimmen tot een bezoek aan de stad op een regenachtige zondag, dan zou de Arc’teryx Zeta SL het zijn.

Geen enkel model kan de uitzonderlijke prestaties van de Zeta evenaren, terwijl andere misschien opvallen voor een specifieke niche. Onze testers zijn dol op het geoptimaliseerde ontwerp van de capucion, de fantastische mobiliteit, de lichtgewicht constructie en, belangrijker nog, het vermogen om weersinvloeden te weren. De praktische zakken zijn strategisch geplaatst om ze gemakkelijk te gebruiken met je rugzak aan. De ademende constructie en ventilatiefuncties zorgen ervoor dat je kan blijven bewegen, zonder warm en zweterig te worden als het buiten regent.

Mobiliteitstest

Hoewel het een van de meest ademende modellen is, heeft dit model geen ritssluitingen onder de kuil en heeft het alleen een hoofdrits aan de voorkant om warmte af te voeren. Terwijl andere modellen mobiele, rekbare stoffen hebben, is deze stijver. Dat gezegd hebbende, biedt de Zeta uitzonderlijke articulatie en scoort hij goed in al onze mobiliteitstests. Het is ook een van de weinige modellen die niet in een van de zakken kunnen worden gecomprimeerd. Dit is een van onze favoriete jassen vanwege zijn algehele veelzijdigheid, ondanks een paar kleine kanttekeningen.

Waterbestendigheid

De Zeta maakt gebruik van Gore’s nieuwste lichtgewicht waterdichte materiaal in Paclite Plus, dat het oudere Gore-Tex verbetert en vervangt door Paclite-technologiemateriaal. De Gore-Tex Paclite Plus heeft een echt 2-laags ontwerp. Het 2-laags ontwerp is niet zoals oudere 2-laags kledingstukken, die een loshangende mesh voering hadden. Het hebben van twee lagen betekent dat het kledingstuk meer ademend is, omdat het vocht door minder stof hoeft te reizen en het is lichter in gewicht door de afname van het materiaal.

Voor meer informatie waar deze regenjas verkocht wordt ga je naar Arc’teryx.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button