Kamperen

Winterkamperen de intense natuurbeleving.

De intense natuurbeleving en weldadige rust zijn zo maar twee redenen om er ook in de winter met je tent op uit te trekken. De natuur is anders, stiller, maar nog altijd schitterend. Een warme kop chocolademelk of een heerlijke glühwein na een boswandeling en een kampvuur maken de beleving compleet. Kamperen in de winter wordt steeds populairder en steeds meer Nederlandse campings en natuurkampeerterreinen blijven ook in de winter open.

Als je aan kamperen denkt, denk je aan urenlang tafeltennissen, een dik boek lezen en in de ochtend uit je oververhitte tent kruipen. Wat een schril contrast met een kampeer-avontuur in de winter – gewekt door de frisse buitenlucht, rits je ‘s ochtends uitgeslapen de tent open. Er is meer rust, want er zijn vaak minder mensen en natuurgeluiden. De golden hours zijn magisch. De knusse avonden beginnen al vroeg: rond vier uur kan het kampvuur worden aangestoken en je hebt geen last van muggen. Maar een comfortabele winterkampeertrip valt of staat bij een goede uitrusting. Met een aantal cruciale items van Coleman op de paklijst houd je kamperen in de winter warm en knus. Zie jij jezelf al wakker worden in een wollig winterlandschap?

WINTERSE NACHTEN

De avonturentent Chimney Rock 3 is de perfecte compagnon tijdens elke kampeertrip. Deze driepersoons-tent is uitgerust met de gepatenteerde BlackOut Bedroom® en de afgeronde hoek van de tentstokken zorgen voor een optimaal gebruik van de interne hoogte. De royale voortent is perfect om modderige laarzen, tassen of kampeerspullen droog op te bergen. De twee extra deuren bieden extra gemak bij het in en uit de tent stappen.

Hike- en survivalinstructeur Shanna Bussink raadt kampeerders af om ’s avonds te gaan slapen, met de kleren die ze overdag gedragen hebben. Aan het einde van de dag bevat de kleding zweet en vocht, waardoor het lichaam sneller afkoelt. Voor een optimale nachtrust is een warme slaapzak onmisbaar wanneer je in de winter gaat kamperen. De ruime Silverton Comfort 350 slaapzak van Coleman biedt uitzonderlijke warmte. De dubbele isolatielaag maakt het een uitermate geschikte slaapzak voor koudere weersomstandigheden. De slaapzak bevat ook een kussenzak, om een hoofdkussen in te steken, voor extra comfort.

In combinatie met het Insulated Topper Airbed die de lichaamswarmte vasthoudt en koude lucht weert, zul je heerlijk slapen. Als je toch bang bent om het heel koud te krijgen kun je de voeten warm houden met wollen sokken en een fles gevuld met warm water, dienend als kruik.

Winter of zomer, een betrouwbare zaklamp komt tijdens elk kampeeravontuur goed van pas.
De stevige BatteryGuardTM Flashlights van Coleman combineren een weerbestendige en robuuste constructie met het innovatieve BatteryGuardTM- systeem, een innovatieve techniek die het batterijvermogen jarenlang kan opslaan.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close