KamperenReizen

U kunt de Gjaid Alm niet met de auto bereiken!

Kamperen zonder koeien: De Gjaid-Alm op een hoogte van 1738 meter is een van de weinige plaatsen in de Noordelijke Alpen waar u legaal buiten kunt kamperen boven de boomgrens en midden in de natuur. Alleen degenen die wandelen (of, jammer, een kortere weg nemen met de Krippensteinbahn), kunnen opstaan. De Alm ligt midden in een UNESCO Werelderfgoed gebied. Het gebied zou door de Romeinen zijn gebruikt voor de veehouderij. Pak je tent, slaapzak, slaapmat en tuniek – en kampeer zoals de Romeinen. Ontbijt en diner in het chalet zijn bij de campingprijs inbegrepen.

Het is slechts een alpenhut gelegen op het pittoreske plateau onder de met gletsjer bedekte Dachstein-berg en boven de dorpen Hallstatt en Obertraun – een regio die wordt beschermd als UNESCO-werelderfgoed.

In de zomer kun je genieten van het adembenemende landschap, wandelen, paragliden, klimmen of gewoon op het terras zitten en genieten van het leven in de zon. Rond de lodge bevinden zich  veel typische boerderijdieren , waaronder paarden, varkens, koeien, schapen en meer.

De Gjaid Alm is zelfs prachtig in de regen. Het is een mystiek gezicht als de mist over de omliggende bergen rolt. Op weg van Obertraun naar de Gjaid Alm kun je stoppen om de ijsgrotten te bezoeken, de nieuwe “Krippenstein Shark” -installatie te bekijken of te genieten van het panoramische uitzicht vanaf het uitkijkpunt “Five Fingers” op de top van de Krippenstein-berg.

Of je nu een jong gezin bent, een geharde bergbeklimmer of gewoon de bergen wilt ervaren tijdens een bezoek aan Hallstatt of de Salzkammergut – de Gjaid Alm heeft voor elk wat wils en iedereen is welkom.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button