KamperenReizen

Een idyllische plek.

Het is duidelijk: campings en echte buitenervaringen zijn een combinatie die zeldzaam is, althans in het hoogseizoen. En toch zijn ze te vinden: de campings waar je je tent dicht bij de natuur kunt opzetten zonder het risico te lopen om door een campinganimator te worden begeleid naar een kinderdisco. Het beste is dat sommigen van hen zich in de meest opwindende buitenlandschappen van ons continent bevinden – van zeer afgelegen aan de Noorse fjordkust tot zo dicht bij de Midden-Europese metropolen dat een reis ook de moeite waard is voor een kort weekend.

Een echte idyllische plek is Camping La Fresneda, Spanje. Vanaf een van de drie terrassen op ± 565 m hoogte heb je een vrij uitzicht over het dal en de streek. De omgeving ontdek je het beste lopend, op de fiets of te paard. “s avonds kun je genieten van de prachtige sterrenhemel en wie weet zie je overdag de steenbok.

Rust en stilte: er zijn slechts 24 plaatsen op deze camping, muziek en airconditioning zijn verboden. En alle andere elektronische apparaten zijn ook uit den boze. De camping is omgeven door olijf- en amandelboomgaarden op het platteland van de streek Matarraña, precies tussen Barcelona en Madrid, en wordt gerund door Jet en Joost een heel aardig Nederlands stel. Het brede, bosrijke en heuvelachtige gebied lijkt op de kale uitlopers van de Rocky Mountains – en is een echte insidertip voor mountainbikers die van eindeloze onverharde paden houden.  Via de camping zijn mountainbikes, E-bikes en tourfietsen te huur.

Voor rust, ruimte, natuur en een gastvrij onthaal ben je op Camping La Fresneda aan het juiste adres.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button