ActiviteitenGolf

Cleveland komt met een revolutionaire putter

Ondanks dat vanwege het corona virus alle golf accommodaties dicht zijn komt Cleveland®  met een wanna have putter. Cleveland® Golf, waar scoren ertoe doet, kondigt met trots de release van Frontline aan. Met een radicaal nieuwe weging die het zwaartepunt naar voren brengt, biedt Frontline een revolutionair proces voor het ontwerpen van een putter.

“We zijn erg enthousiast over Frontline omdat het een compleet nieuwe benadering is voor putterontwerp”, zegt Lionel Caron, President van Cleveland Golf Europe. “Door een extreem zwaartepunt te combineren met een verbeterd, voor snelheid geoptimaliseerd clubface, hebben we een putter ontworpen die op unieke wijze de richting en snelheidsconsistentie maximaliseert. Gecombineerd met gelikte zwarte cosmetica en geweldige vormen voor verschillende soorten slagen, is Frontline echt de juiste keuze. ”

Met Frontline was de uitdaging het creëren van een putter die krachtig genoeg was om miss-hits tegen te gaan en consistent rechtere putts te maken. De basis van Frontline is de Tungsten Forward Weighting, dit zijn twee Metal Injection Molded (MIM) gewichten in de voorkant van de putter.

Al tientallen jaren hebben de meeste club faces gewichten aan de achterkant van de putter om de stabiliteit bij de  slagen te vergroten. Frontline doet het tegenovergestelde en brengt het zwaartepunt naar voren voor meer nauwkeurigheid op de greens.

Frontline is voorzien van Cleveland’s Speed ​​Optimized Face Technology (SOFT), die de balsnelheid normaliseert voor consistente afstandsprestaties bij elke put. Elk model in Frontline heeft een geïndividualiseerd SOFT-patroon om snelheid en afstandsverlies te helpen verminderen, vooral bij off-centre slagen.

Frontline biedt drie verschillende clubface opties, waaronder Cleveland’s 2135-technologie om te helpen bij een juiste uitlijning wanneer u boven die kritische put staat. Frontline biedt tot slot twee verschillende soorten hosels voor een superieure pasvorm: enkele bocht en schuine nek. De optie met enkele bocht is ideaal voor typen met rechte slag, terwijl de optie met schuine nek het beste past voor golfers met een lichte boogslag.

Belangrijkste innovaties binnen Frontline:
  • Voor geplaatste gewichten: Met Tungsten Forward Weighting en het zwaartepunt dichter bij het zicht gepositioneerd. Zo zorgt Frontline voor betere stabiliteit door impact voor rechtere, nauwkeurigere puts.
  • Speed ​​Optimized Face-technologie: Cleveland’s gepatenteerde Speed ​​Optimized Face-technologie normaliseert de balsnelheid, wat zorgt voor consistente afstandsprestaties op al je puts.
  • 2135 Technologie: Uitgelicht op de Elevado, Cero en Iso-modellen zorgen voor een perfecte uitlijning op elke putt, ongeacht waar uw ogen zich bevinden.
  • Extra hosel configuraties: vind een superieure pasvorm met twee verschillende hoselconfiguraties die passen bij de slagtypes van elke speler.

Frontline wordt standaard geleverd met de Lamkin SINKFit Pistol Frontline-handgreep en is verkrijgbaar in opties van 33, 34 en 35 inch. Het Frontline 4.0-mes kost € 179 , terwijl de drie verschillende hamermodellen (Elevado, Cero en Iso) € 199 kosten. De Frontline Elevado, Cero en Iso zijn voorzien van enkel gebogen of schuine nekhosel-opties.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button