Fietsen

Scorpion E-MTB-banden.

Pirelli lanceert Scorpion E-MTB, een nieuwe band voor elektrische mountainbikes. Ze zijn robuust, duurzaam en agressief en beloven maximale prestaties om de zware werklasten van de nieuwste generatie elektrische mountainbikes te ondersteunen. Het door Lignin verbeterde SmartGRIP + -mengsel biedt topprestaties en aandacht voor het milieu.

De nieuwe Scorpion E-MTB-banden zijn Tubeless Ready, die zijn bedoeld vor e-rijders die ook liefhebbers zijn van de disciplines Trail en Enduro. Kortom, de nieuwe E-MTB-banden bevatten alle concepten die al zijn geïntroduceerd in de andere Scorpion-bandenlijnen (XC, Trail, Enduro), waar terreinconsistenties, van compact tot soepel, sleutelfactoren worden voor het loopvlakprofiel dat voor elk specifiek is ontworpen oppervlaktecondities.

Met de nieuwe lijn is Pirelli een van de weinige fabrikanten van fietsbanden ter wereld die een compleet assortiment banden voor elektrische mountainbikes aanbiedt, die bijna alle disciplines bestrijken, aangezien de nieuwe Scorpion E-MTB-reeks drie profielen biedt.

  • M (Mixed Terrain) is de perfecte band voor Trail- en All Mountain-tracks. Het is gemakkelijk op gemengde oppervlakken waar veranderingen ook onvoorspelbaar of plotseling kunnen zijn, van hard pack tot losse grond en van stenen tot wortels. Uitstekende grip zonder in te leveren op gladheid. • R (Rear Specific) geeft meer grip op het achterwiel. Natuurlijke metgezel van de M, het blijkt een waardevolle aanwinst te zijn in alle situaties van duwen en remmen, en zorgt voor grip en een langere levensduur van het achterwiel, in elke context.
  • S (Soft Terrain) is de juiste keuze voor Enduro E-MTB’s: het biedt de beste tractie op zachte en soepele ondergronden. De agressieve en zeer gespreide blokken garanderen een hoge grip in bochten en remmen; perfect voor agressief rijden, zelfs in fietsparken.
SmartGRIP +: MAXIMUM, DUURZAAM, WEERSTAND

De SmartGRIP + Compound, het hart van de nieuwe banden, is een herformulering van de door Pirelli ontwikkelde compound voor zijn Scorpion MTB-banden. Het werd geproduceerd in de Racing fabrieken van het bedrijf, waar ook de engineering van de bekende F1-bandencompounds plaatsvindt.

Een innovatief kenmerk van deze nieuwe formule is de toevoeging van Lignin aan de basiscomposiet van de SmartGRIP Compound. Lignine is een van nature afkomstige chemische component uit het ambachtelijke verpulveringsproces van uitgeput papier. Het is niet alleen een additief met een lage impact, maar het verbetert ook de prestaties in het licht van de unieke snelheids- en koppelfuncties die worden geassocieerd met elektromotoren van moderne E-MTB-fietsen. Deze prestatieverbetering gaat niet ten koste van het andere kenmerk van de SmartGRIP Compound-formulering, namelijk de chemische grip.

Het resultaat is een versie van de SmartGRIP die zijn belangrijkste kenmerk behoudt: superieure prestaties op droog en nat wegdek en Pirelli’s erkende uitmuntendheid in vakmanschap. De rijder profiteert van verbeterde bandenprestaties, zelfs bij de hogere snelheid en het hogere koppel van E-MTB-rijden.

Pirelli’s Scorpion E-MTB-banden zijn beschikbaar vanaf 30 juni 2020 – Verkrijgbaar in 29×2.6 en 27.5×2.6.Voor meer informatie ga je naar de website van Velo Pirelli.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button