ActiviteitenKledingRunningVrouwen

Under Armour heeft de HOVR voor vrouwen.

In maart vierde Under Armour de internationale vrouwendag met een gloednieuwe colorway van de UA HOVR Infinite. De schoen is gemaakt voor vrouwen, met uitgebreide weartesting en feedback van vrouwelijke hardlopers. De Colorway van de Internationale Vrouwendag werd geïnspireerd door een botanisch kleurenpalet in een aquarelachtig ontwerp op de bovenkant, dat overloopt op het HOVR-schuim met de volledige lengte voor een subtiel vrouwelijk ontwerp.under armour

De HOVR Infinite van de vrouw is speciaal ontwikkeld om te passen bij de anatomische behoeften van de vrouwelijke voet. Toonaangevende biomechanici van Under Armour’s Innovation team voerden onderzoek uit naar morfologieonderzoeken bij vrouwen om zowel anatomische als perceptieverschillen tussen de voeten van mannen en vrouwen te identificeren. Hun onderzoek wees uit dat er algemene anatomische verschillen zijn om rekening mee te houden bij het ontwerpen van schoeisel – vooral rond enkelhoogtes en het totale voetvolume – maar net zo belangrijk zijn de perceptieverschillen, omdat vrouwen gevoeliger zijn voor verschillende kenmerken van pasvorm, met name in de hiel, boog en voorvoet.

UA bracht vervolgens deze bevindingen in de ontwikkeling van een vrouw-specifieke pasvorm in de UA HOVR Infinite:under armour

  • De damesversie richt zich op de verschillende voetvorm van vrouwelijke hardlopers en de perceptie van kussen en ondersteuning.
  • De UA mikte op belangrijke anatomische verschillen in enkelhoogte en voetvolume, met een dikkere dual-density sockliner die een laag geheugenachtig schuim geeft voor een sensatie van het wiegen van de boog, extra vulling in de hiel en een iets verhoogde hiel.
  • Geslachtsspecifieke patronen zorgen voor een betere pasvorm rond de enkels van vrouwen om meer verstelbaarheid door het vampier te geven door het vetersysteem verder in de neuskast te dragen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close