Activiteiten

Kids thuis vanwege Corona en wat doe je dan.

Het corona virus houdt heel de wereld in zijn greep. Reizen zijn massaal gecanceld en veel mensen werken thuis om hun kinderen op te vangen. In dit artikel beschrijven wij enkele tips die u met uw gezin kunt ondernemen. En u raadt het al, die zijn natuurlijk in de Outdoor!

Leren uit een schoolboek

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat kinderen veelal beter leren door hierbij te bewegen. Wanneer de zintuigen hierbij zijn geprikkeld worden nieuwe dingen beter opgeslagen. Zien, voelen, proeven, horen en ruiken het lijkt misschien ingewikkeld, maar deze ervaring zit in alles van de natuur. Zo is een wandeling in het bos, op het strand of in het park het ideale uitstapje. Leer uw kind meer over afstanden die worden afgelegd of in de snelheid waarin u dit doet. Op school leren ze dit uit een schoolboek. “Wat is het oppervlakte van de tuin, reken dit uit.” We kennen deze vorm van vragen stellen allemaal nog wel. Totaal niet in de belevingswereld van de kinderen en hierdoor niet uitdagend. In de natuur bloeien momenteel de mooiste exemplaren. Met behulp van uw telefoon komen jullie er vast snel achter wat er zoal groeit en leeft in Nederland. Hoe fijn is het dat u tussen uw eigen werk ook nog even een frisse neus haalt. Niet geheel onbelangrijk in deze tijd.

Ook in de tuin kunt u aan de slag met uw kind, of deze nou groot of klein is. Tijdens het overschieten van de bal rekensommen oefenen, het oefenen van een nieuwe taal. Door het herhalen van leerstof en hierbij een  beweging uit te oefenen worden gegevens beter opgeslagen. Zo helpt u uw kind bij het automatiseren van gegevens en zijn deze nog opgeslagen als het weer naar school mag.

Bij jongeren kinderen staat de ontwikkeling van ontdekken en ervaren voorop. Met de eenvoudigste materialen zoals zand of grind prikkelt u de zintuigen van een peuter/kleuter en wordt de motoriek geoefend! Wat ouderen kinderen kunnen zichzelf prima een uur vermaken buiten. Zo kunt ook u misschien nog even rustig dat belangrijke telefoontje plegen.

Neem een kijkje op onze Instagram-pagina en laat vooral weten wat jullie vandaag hebben ervaren in de Outdoor!

Buiten activiteiten ondernemen is altijd goed echter in de huidige situatie is het verstandig om dit niet met grote groepen te doen of direct contact met elkaar te hebben. Voor advies over wat men het beste kan doen om verspreiding en besmetting te voorkomen ga je naar de site van het RIVM.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button