ActiviteitenReizen

Het komt uit Afrika en is nu bekend over heel de wereld. De Cobb.

De Cobb is ontworpen als eenvoudig kooksysteem voor de bewoners van afgelegen gebieden in Zuid-Afrika die geen beschikking hebben over elektriciteit. De Cobb bood ze een mogelijkheid om in een droge omgeving veilig, zuinig en schoon te koken op vuur.

cobb

Als brandstof werden gedroogde maïskolven gebruikt. Het Engelse woord voor de harde kern van een maïskolf is corn-cobb. Daaraan dankt de Cobb zijn naam. Al snel kreeg de Cobb nieuwe, enthousiaste gebruikers over de hele wereld. Het systeem werd verder ontwikkeld en geperfectioneerd. Het resultaat is een veilig, compact en draagbaar kooktoestel, waarmee je overal kunt grillen, bakken, braden, wokken en roken.

 

Koken op de camping, grillen op de boot, picknicken in het park, het kan allemaal met de Cobb!

Het unieke ontwerp zorgt ervoor dat de Cobb aan de buitenzijde niet heet wordt. Hierdoor kun je hem overal neerzetten en tijdens het gebruik zelfs vercobben. Bovendien is hij compact en dus makkelijk mee te nemen en goed te gebruiken op plekken waar je wat minder ruimte hebt. Wees je er wel bewust van dat de Cobb alleen buiten gebruikt kan worden. Gebruik de Cobb nooit binnenshuis. De Cobb rookt even bij het aansteken, maar als de Cobble Stone of briketjes goed branden dan is dat voorbij. Met de Cobb kun je dus prima koken op plekken zonder dat de omgeving gestoord wordt door rookontwikkeling, zoals op een balkon of op de camping.

De Cobb bestaat uit een RVS kom, die met behulp van rubbertjes in een mantel hangt. De kom wordt heet tijdens het koken, maar dankzij de rubber verbindingsstukjes wordt de omringende mantel niet heet. Omdat de mantel niet heet wordt, kun je de Cobb overal neerzetten. De mantel heeft antislipvoetjes, zodat de Cobb stabiel staat. De voetjes zijn bovendien van zacht rubber zodat ze geen schade geven aan de ondergrond. Op de bodem van de kom zit een ring. Hierin past het uitneembare brikettenmandje. Daarin plaats je de Cobble Stone briket of barbecuebriketjes. Op de kom plaats je de accessoire waarop je kookt. Elke Cobb wordt geleverd met een basisplaat.

Tijdens het koken kun je de Cobb afsluiten met de deksel. Die is gemaakt van roestvast staal en heeft een vuurvaste knop. De deksel zorgt ervoor dat de Cobb energiezuinig is: er gaat weinig warmte verloren. Boven in de deksel zitten een paar gaatjes, zodat de lucht binnen in de Cobb kan blijven circuleren.

Alle onderdelen van de Cobb zijn los verkrijgbaar en dus indien nodig te vervangen. Voor meer informatie over de Cobb of lekkere recepten ga naar de website. cobb

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close