ActiviteitenGolf

Golf, whisky en dus genieten in Schotland.

De schitterende ervaring van een groep actieve golfers van Golfbaan Bentwoud  op een 5 daagse golftrip naar Schotland. De organisatie lag in handen van de meereizende pro (auteur) Jos Vos van Golf Academy Bentwoud. Aan u de vraag of golf en drank samen gaat?

Woensdag 22 mei

Na aankomst op vliegveld Edinburgh stond het gehuurde busje al klaar. Links rijden en schakelen was een behoorlijke uitdaging maar na drie kwartier rijden arriveerden wij bij ons hotel. Het Blair Atholl Palace Hotel in het gezellige plaatsje Pitlochry. Het voormalig sanatorium was ingericht in de voor Schotland welbekende Victoriaanse stijl. Na het inchecken stond een bezoek aan de Edradour whisky distilleerderij op het programma. De kleinste distilleerderij van Schotland is erg gastvrij. Na de rondleiding en het productieproces te hebben gezien kwamen we in de loods met de rijpende whisky in de eikenhouten vaten. Dat maakte indruk op ons allemaal en wekte ons verlangen naar een nipje van het heerlijke spul. We mochten de diverse variaties proeven van de single malten.whisky

De eerste avond dineerden we in ons hotel. We hebben allemaal genoten van de prettige bediening en de zeer goede keuken. We hadden trek en dat had de gastheer goed door. Ons eten werd vlot geserveerd en na een heerlijk drankje in de hotelbar was het tijd om te gaan slapen.

Donderdag 23 mei

Vroeg eruit en na het ontbijtbuffet op naar de Pitlochry Golfbaan. Een golfbaan van ruim 100 jaar oud gelegen in het Schotse heuvellandschap. Het clubhuis was onlangs gerestaureerd en de baan met zorg onderhouden. Na de golfinstructie gingen we de baan op, met de heerlijke aldaar klaargemaakte lunchpakketjes. Schuine bal- liggingen eisten het beste van ons golfspel. Na het spelen een heerlijk drankje genuttigd in het clubhuis met uitzicht op de 18de   green.

 

Vrijdag 24 mei

Vandaag stond in het teken van 9 holes golfen en een bezoek aan de Blair Atholl whisky distilleerderij. Na het spelen van deze vrij vlakke community course waren we het allemaal eens. Vlakke golfbanen zijn echt gemakkelijker voor de Nederlandse golf toerist.

Bij aankomst in de Blair Atholl whisky distilleerderij werden we hartelijk ontvangen door een Nederlandse dame. Wij kozen toch voor de Engelstalige tour vanwege het humorvolle gedrag van de lokale gidsen. Dee distilleerderij is aanzienlijk groter dan de Edradour. De gids vertelde ons dat de productie vooral gebruikt wordt voor de blended whisky soorten. Een paar procent werd gebruikt voor de echte whisky liefhebber, single malt soorten. En daar mochten we van proeven. Omdat dit toch een zeldzame soort betrof en de smaak voortreffelijk was, besloten we wederom een heerlijk flesje te kopen.

 

Zaterdag 25 mei

Deze dag stond in het teken van 18 holes golf! Nadat we de golfinstructie op onze “thuisbaan” hadden gekregen, reden we naar Golfbaan Dunkeld en Bimam. We werden zeer gastvrij ontvangen en we konden gelijk de baan op! Het spel was niet geweldig, maar de prachtige flora en uitzichten op deze baan waren overweldigend. Vooral de ‘óude holes’ waren prachtig. Heuvelachtig, uitdagend en met de nodige natuurlijke hindernissen. Kortom een geweldige dag op de golfbaan. Nadat we onze golf ervaringen bij een heerlijk lokaal biertje (Belhavens best) hadden gedeeld, keerder we terug naar Pitlochry om weer terecht te komen in een heerlijk en betaalbaar restaurant.

 

Zondag 26 mei

Op de dag van vertrek stond 9 holes golfen op de Strathy golfbaan op het programma. Een community course. Wat een genot om weer 40 jaar terug in de tijd te gaan. Bij aankomst op de golfbaan was er niemand aanwezig. Het clubhuis was open en we werden door een briefje op tafel welkom geheten! We konden starten wanneer we zin hadden. Op het eerste gezicht een vrij vlakke golfbaan. De eerste twee hols speelden dan ook lekker vlot. Daarna kwamen we in een heuvelachtig duingebied waar onze conditie en alle golfkwaliteiten werden aangesproken. Wat een verassing die niet zichtbaar was vanaf het clubhuis.

Rond 16 uur reden we terug naar de luchthaven waar we moe en voldaan terugkeken op een heerlijke actieve golftrip naar Schotland. Oproep aan alle golfers: Schotland is een prachtig en veelzijdige golfbestemming. Mocht je ooit in de gelegenheid zijn, reis dan in de maanden mei en juni. De prachtige natuur zal je iedere dag verrassen. Wil je geholpen worden met de organisatie neem dan vrijblijvend contact op met Jos Vos.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close