ActiviteitenKleding

Glerups

In 1993 maakte Nanny Glerup als hobby voor het eerst een paar vilten laarzen met wol van haar eigen Gotland pelsschapen. Gewoon omdat ze voor haar eigen inkomsten wilde zorgen en breien niet leuk vond. Haar familie en vrienden waren razend enthousiast en al snel startte ze een kleinschalige productie. 

Vilten is het langdurig in elkaar wrijven van wolharen met behulp van water en zeep. Het uitgangspunt van de familie Glerups is dat ze een zo puur mogelijk product wil maken. Glerups heeft hiervoor contractuele afspraken met schapenboeren over het welzijn van de dieren. Verder wordt de wol met natuurlijke kleurstoffen geverfd en wordt de leren zool plantaardig gelooid.

De sloffen zijn uiteraard verkrijgbaar in de verschillende seizoen kleuren rood, groen en lichtgrijs. Een mooi cadeau dus voor onder de kerstboom, voor iedereen die houdt van warme voeten in de winter. Oefen ook alvast op de kerstwens in het Deens: Glaedelig Jul og et Godt Nytår. Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar!

Handgemaakt
De pantoffels zitten als gegoten: niet te strak en niet te los, maar precies goed. Je draagt ze het liefst zonder sokken, dan blijven je voeten het warmst. Het vilt ademt en kan tot 35% vocht opnemen zodat de sloffen altijd droog aanvoelen. De dubbele laag vilt in het voetbed zorgt voor een veerkrachtige tred. De handgemaakte sloffen zijn vervaardigd van wol afkomstig van geselecteerde schapenboeren uit Nieuw-Zeeland.

Informatie
Glerups pantoffels met zijn in Nederland en België verkrijgbaar via Binorm Winkeladviesprijs vanaf € 69,95.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button