Activiteiten

Festivals om niet te vergeten

Het jaar loopt bijna op zijn einde. 2019 was in veel opzichten een mooi jaar waarbij we veel nieuwe mensen hebben mogen ontmoeten en nieuwe bestemmingen hebben ontdekt. Zo bezochten we het afgelopen jaar verschillen festivals. Sommige dicht bij huis en andere weer iets verder. Dit zijn de festivals die we voor volgend jaar zeker zouden aanbevelen. Met speciale dank aan Roëll de Ram.

Burning Man Festival – USA

In de woestijn van Nevada wordt het Burning Man Festival gevierd. De woestijn veranderd van zandvlakte in festivalparadijs waar je allerlei kunstige uitingen tegenkomt en allerlei bizar geklede mensen. Alles kan en mag op Burning Man (oke behalve het meenemen van wapens, huisdieren en maken van vuren) en bovendien kost niks geld, want je kan alleen aan dingen komen door met elkaar te ruilen op Burning Man. Het festival duurt een week en je dient zelf een slaapplek te regelen (lees: tent of camper) maar je moet ook denken aan ruilhandel. Neem bijvoorbeeld een type drinken mee, eten of leuke reisgadgets en ruil het tegen andere dingen. Voorbereiden is dus wel een beetje een must als je hier heen gaat, maar een gegarandeerd feest heb je dan wel zeker!

Kukur Tihar – Nepal

Tihar is een vijf daags Hindoe festival . Waarbij de 2e dag van het festival speciaal is gereserveerd  om onze honden te bedanken voor hun trouw en onvoorwaardelijke vriendschap. Het is het festival van het licht en wordt door miljoenen Hindoes in Nepal, India en de rest van  de wereld gevierd.

AfricaBurn – Zuid Afrika

We hadden het net al even over het Burning Man Festival, maar een soortgelijk festival is tegenwoordig ook in Zuid Afrika te vinden. Iedereen kleed zich zoals ze willen en kunstwerken zijn er ook volop te vinden. Een bijzonder festival dat je niet gaat vinden in ons eigen kleine kikkerlandje.

Tomatina – Spanje

Altijd al eens keihard met tomaten willen gooien? Dan is Tomatina het festival waar jij geweest wilt zijn. Dit feest wordt in het dorpje Bunol in Spanje gevierd dichtbij Valencia. Als je hierbij wilt zijn moet je de laatste woensdag van Augustus vrij houden en pak verder kleren in die vies mogen worden plus een duikbril.

Boryeong Mud Festival – Korea

Heb je niet zo veel met tomaten maar gooi je des te liever met wat grijze modder? Dan is Korea de plek waar je naartoe af moet reizen. Tijdens het Boryeong Mud Festival verandert Korea in een moddergevecht. Het festival wordt in de zomer gevierd en je wordt niet alleen vies van deze modder, het schijnt ook nog eens goed voor je huid te zijn volgens verschillende cosmetica professionals.

Boom festival – Portugal

Houd je van verschillende muziekgenres? Ben je niet alleen op zoek naar muziek, maar ook naar allerlei kunstige uitingen op een festival? En kun je helemaal los gaan op Psytrance? Dan is het Boom festival in Portugal het feestje waar jij bij wilt zijn. Een week lang kun je hier tijdens volle partyen als nooit te voren.

Harbin Ice Festival – China

Al die warme feestjes zijn natuurlijk leuk, maar in China vind je ook een ijs en ijs koud festival, het Harbin Ice Festival. Waarbij je niet in een woestijn op gaat, maar juist in een wereld vol ijssculpturen. Bovendien zijn alle ijskoude bouwwerken niet alleen ‘s middags te bewonderen maar ook ‘s avonds als alles in bijzondere kleuren verlicht is.

Dia de los muertos – Mexico

Van het ene ijskoude festival vallen we in het andere ijskoude festival, alleen is dia de los muertos niet letterlijk koud maar figuurlijk koud. Op deze feestdag in Mexico wordt namelijk de dood gevierd. Mensen verkleden zich als skelet of andere enge outfits en vieren de dood.

Albuquerque Balloon Festival – USA

Bij dit festival dans je niet zozeer de nacht weg, maar geniet je juist vanaf grootte hoogte vanuit een Ballon van de wereld. Tijdens dit festival stijgen honderden ballonnen tegelijk de lucht op. Mooi om te zien vanuit een ballon, maar waarschijnlijk net zo bijzonder vanaf de grond.

St. Patricks Day – Ierland

De nationale feestdag van Ierland is St. Patricks Day. Waar wij tijdens koningsdag volledig in oranje gehuld zijn, gaan zijn totaal in het groen de straat op. Het festival is officieel bedoeld om de beschermheilige van het land (inderdaad, die heet Saint Patrick) te herdenken.

Coachella – USA

De hippies en bohemians van nu gaan voor een goed feest naar Coachella in USA. Het Coachella festival wordt in California gevierd in de Coloradowoestijn. Hierdoor is het een hot en steamy feestje waar muziek en kunst elkaar ontmoeten.

Carnival – Brazilie

Het carnaval van Brazilie kan uiteraard niet in dit lijstje ontbreken. Reis af naar Rio de Janeiro en kijk bij de Sambadrome naar alle praalwagens en Braziliaanse dansers.

Bay to Breakers – USA

Enerzijds is het een feest, anderzijds is het een renwedstrijd. Dit feest wordt in San Francisco gevierd en eigenlijk wordt er van de ene baai naar de andere gerend. Heel wat renners gaan verkleed in bizarre outfits en dat maakt dit een gave run om een keer bij te zijn.

Holi Festival – India

Met de Color Run en het Holi Festival of Colours in Amsterdam of Utrecht kun je voor dit festival onderhand in Nederland blijven. Toch zal je voor de full experience naar India moeten afreizen, want daar wordt het echte Holi Festival gevierd. Het Holi Festival wordt daar ook wel Holi-Phagwa of Phagwa genoemd en is een Hindoeïstisch feest waarbij de lente wordt gevierd en de overwinning van het goede. Tijdens het Holi spektakel wordt overal met gekleurd poeder gegooid waardoor iedereen maar ook alle straten versierd lijken te zijn.

Sziget – Hongarije

Tijdens Sziget kun je maar liefst een week partyen op het Obuda-eiland in Hongarije. Je vindt er eindeloos veel podia, allerlei soorten muziek, duizenden festivalgangers en hiermee is Sziget het belangrijkste festival van Zuid Europa te noemen.

Rock Werchter – Belgie

Ook buurland België houdt van een feestje. In de zomer kun je hier naar Rock Werchter. Het festival gaat al lange tijd mee (anno 1974) en heeft ook meerdere malen de award voor beste festival naar het festivalterrein terug weten te slepen. Op Rock Werchter treden bekende bands en artiesten op en slapen doe je er op het gezellige kampeerterrein.

Songkran Festival – Thailand

De Full Moon Party kennen we inmiddels wel. Dit jaar moet je dan ook niet naar Koh Phangan afreizen, maar naar Bangkok. In de Thaise hoofdstad kun je namelijk het beste Songkran vieren. Tijdens Songkran wordt het Thaise nieuwjaar ingeluid met waterpistolen en waterballonnen waardoor alle straten veranderen in een watergevecht.

Glastonbury Music Festival – Engeland

Dit gigantische muziekfestival vind je in Engeland. Meerdere dagen treden hier de gaafste artiesten op op verschillende podia. Neem wel je party poncho en regenlaarzen mee als je naar Glastonbury gaat, want het festival wordt meer dan eens geteisterd door hevige regenbuien.

Kortom ook in 2020 is er weer voldoende keuze. De redactie van Outdoortrend wenst iedereen een gezond en festival 2020.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close