ActiviteitenBackpacken

Een rugzak die voor een rechte rug zorgt

We kennen ze allemaal, de brugpiepers die na de zomervakantie onderweg zijn naar hun eerste schooldag. Kenmerkend hierbij zijn dat de rugzakken vaak groter zijn dan de rompjes van deze jonge tieners.

FjallravenHet Zweedse merk Fjällräven speelt daar al jaren heel slim op in. Zo introduceerden ze in 1978 een rugzak genaamd de Kånken. Destijds waren rugproblemen bij tieners een groot probleem in Zweden. Fjällräven speelde hier op in en ontwierp een rugzak die het eenvoudiger maakt om je rug recht te houden. Veel Zweedse generaties zijn bekend met deze populaire rugzak. Het kon echter niet uitblijven en in 2014 kwam er een opvolger de De Kånken No. 2. Deze hippe rugzak werd voorzien van zwart lederen hengsels en verschillende hippe accenten. Het hoofdvak heeft een royale opening waardoor in- en uitpakken makkelijk is. Door de dubbelgewaxte G- 100 HeavyDuty met een binnenzijde van G-1000 Lite is deze rugzak niet alleen geschikt voor schoolgaande kinderen. Ook voor outdoor fans is deze rugzak uitermate geschikt. De dubbelgewaxte G-1000 HeavyDuty zorgt ervoor dat de tas waterdicht is en tegen een stootje kan. Dat de Kånken tijdloos is blijkt wel uit het feit dat hij nog steeds prominent in het Fjällräven assortiment aanwezig is in verschillende uitvoeringen en kleuren. Vandaag de dag is er een laptoptas uitvoering in verschillende maten 15” of 17” en zijn er sinds dit jaar ook veel verschillende accessoires.

De Kånken No. 2 Black is verkrijgbaar bij verschillende outdoor specialisten, net zoals de andere artikelen van Fjällräven. Neem een kijkje en laat je verassen door hun prachtige ontwikkelingen!

Åke Nordin de oprichter van Fjällräven, creëerde na zijn  bekendheid tijdloze, functionele en duurzame outdoor-producten voor zijn merk. Zo bestaat de collectie van Fjällräven ondertussen uit rugzakken, tenten, slaapzakken, accessoires en een uiteenlopende kledinglijn.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button