ActiviteitenBackpackenKledingMannenVrouwen

Een functionele outdoorbroek.

Meer plezier tijdens het wandelen en tijdens de trektocht.  Functionele wandel- en trekkingbroeken maken het leven van alle outdoorliefhebbers gemakkelijker en verhogen merkbaar het plezier van het buiten zijn. De moderne snit snijdt een goed figuur en frisse kleuren ademen joie de vivre. De nieuwe generatie wandel- en trekkingbroeken past perfect bij het verjongde imago van natuurliefhebbers.

Waarom je eigenlijk een functionele outdoorbroek zou moeten dragen tijdens je natuur- en frisse luchtavonturen. Wat onderscheidt hen, welke voordelen biedt zo’n speciaal model? Hier zijn zijn tien punten om op te letten:

1. Perfecte pasvorm

Zorg ervoor dat de broek goed past: de taille, beenlengte en wijdte zijn correct. Alleen wat goed past, kan goed functioneren. Een tocht kan al snel een beproeving worden als de broek knelt, knijpt of wegglijdt, je vast komt te zitten aan de wortels of het materiaal aan je huid kleeft. Onderweg zou je je broek niet eens moeten voelen, zodat je onbeperkt van je wandeling kunt genieten.

2. De Tailleband

De tailleband speelt een bijzondere rol in verband met de pasvorm. Het moet altijd mooi op het lichaam liggen. Maier Sports biedt verschillende taillebandoplossingen die passen bij verschillende lichaamsvormen. De heup-taille verhouding speelt een belangrijke rol bij de keuze, maar ook niet elke tailleband doet recht aan een holle rug. Verstelbare en elastische taillebandconstructies die kunnen worden aangepast aan uw individuele afmetingen, zijn daarom bijzonder belangrijk. Riemen voor fijnafstelling kunnen ook een handige toevoeging zijn.

3. Volledige bewegingsvrijheid

Wandel- of trekkingbroeken zijn gemaakt van moderne, zeer elastische functionele stoffen. Dit geeft je de bewegingsvrijheid die je nodig hebt en stelt je in staat om echt grote stappen te zetten die onderweg steeds weer gebeuren.

4. Voorgevormde knieën

Speciale figuurnaden in het kniegedeelte laten de broekspijp “scheef” lijken. Deze zogenaamde “voorgevormde knieën” optimaliseren de pasvorm en ondersteunen de beweging tijdens het lopen, met name de flexie van de knie. Dit maakt deel uit van de ergonomische snit die Maier Sports gebruikt.

5. Functioneel materiaal

Wandel- en trekkingbroeken zijn gemaakt van moderne functionele vezels. Ze maken de broek ademend en voeren overtollig vocht snel af van de huid. Jeans b.v. absorbeert zichzelf in zweterige passages, wordt zwaar en kleeft aan de huid. Dankzij de synthetische materialen zijn wandel- en trekkingbroeken bovendien gemakkelijk te onderhouden en kreukvrij, waardoor ze ook bijzonder reisvriendelijk zijn.

6. Slijtvast

Tijdens het wandelen komt de broek in contact met stenen, rotsen, struiken, bomen, doornen etc. Een stevige, slijtvaste stof is vereist, waardoor de broek robuust is om de zware omstandigheden te weerstaan.

7. Duurzame impregnering

Een goede wandel- en trekkingbroek biedt bescherming tegen het weer. Een goede impregnering zorgt ervoor dat regenwater eraf rolt en je effectief beschermd bent tegen een regenbui. Maier Sports gebruikt een milieuvriendelijke PFC-vrije impregnering die lang effectief blijft op al haar broeken – en ook jassen.

8. Windbestendig

Het zogenaamde gevoelstemperatuureffect kan tot onaangename afkoeling leiden. Daarom zijn windbestendige stoffen belangrijk voor wandel- en trekkingbroeken.

9. Kwestie van stijl

Om ervoor te zorgen dat jij je prettig voelt in je wandel- en trekkingbroek, moeten de look, snit en kleur natuurlijk passen bij mijn persoonlijke stijl. Maier Sports biedt broeken in twee snitvarianten: enerzijds regular fit voor een comfortabele, afwisselende uitstraling. Aan de andere kant, slim fit met smallere pijpen voor een jongere, sportievere look. Er zijn ook modelvarianten, variërend van shorts tot Bermuda, 3/4 en 7/8 lengte tot Capri-stijlen. Wandel- en trektights voor dames, evenals een rok en een skort worden ook aangeboden.

10. Sterk in combinaties

Die-hard jeansfans beweren graag dat hun broek overal bij past. Kan zijn. Maar niet voor wandelen en trekking. Andersom verandert het in een schoen of liever een favoriete broek: de moderne wandel- en trekkingbroek met hun huidige snitten en kleuren kan perfect worden gecombineerd met onze dagelijkse kleding en toont ook zijn sterke punten in stedelijke omgevingen of op reis. Je volgende wandel- en trekkingbroek zal zeker je nieuwe favoriete broek worden.

Ook goed om te weten

Aangezien je tijdens wandelingen altijd een weersverandering of een regenbui moet verwachten, moet je ook aan een regenbroek denken. Een waterdichte regenjas is voor iedere wandelaar vanzelfsprekend. Maar velen vergeten hun regenbroek. Het regenwater loopt van de jas naar je benen, maakt je broek nat en verkoelt je spieren. Dit leidt niet alleen tot onaangename rillingen, maar kost ook energie en vermindert uw prestaties. Met het Raindrop-model biedt Maier Sports veelzijdige regenbroeken die “zeer goed” zijn getest en die net zo indrukwekkend zijn tijdens het wandelen als tijdens het fietsen of wandelen in de regen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button