ActiviteitenBackpackenUitrusting

NOMAD® Stratos 1200 Mummy Slaapzak

De Nomad Stratos Mummy slaapzak zorgt ervoor dat je door de dons vulling  in uitdagende weersomstandigheden lekker warm blijft. Bij een zeer extreme temperatuur van -38 grd C zorgt de stratos nog voor voldoende behaaglijkheid.

De Stratos is een lichtgewicht winter-slaapzak van slechts 1775 gram. Ideaal dus ook om als hiker mee te nemen. Deze slaapzak heeft een 20D superlichte polyester ademende en waterafstotende binnentijk. Door zijn lengte van 215 cm is hij zeker geschikt voor de langere personen, tot 195 cm, onder ons. De capuchon is opgebouwd uit 4 kamers en heeft een gevoerde nekkraag. Door de extra isolatie op de borst, de gevoerde koordtunnel, de 3D gevoerde tochtstrook en de anti-snag rits constructie krijgt koude lucht geen kans om ongewenst de slaapzak in te stromen.

De ritssluiting is handschoenbestendig en heeft een 2-wegs autolock YKK-rits met natuurlijk een kin bescherming. Doormiddel van de glow-in-the-dark ritstrekker is de rits altijd snel en eenvoudig vindbaar in het donker. Verder is de slaapzak voorzien van een voetbox constructie. Ook bij deze slaapzak is de geldzak aan de buitenkant bevestigd. Wat daar exact de reden voor is blijft voor mij een raadsel. Mocht je toch meer gezellig zoeken dan is het mogelijk om de slaapzakken aan elkaar te ritsen. Kan je toch gezellig naast elkaar liggen. Wel even na gebruik aan de ophanglussen ophangen om te luchten.

Voor meer informatie over de Nomad Stratos 1200 ga je naar Nomad.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close