ActiviteitenUitrusting

Arc’teryx Equipment helpt de zorg tegen Covid-19.

Arc’teryx Equipment past ontwerp toe om het tekort aan medische kleding in de thuisprovincie van het merk, British Columbia, op te lossen. In samenwerking met belangrijke industriële partners heeft het bedrijf voor outdoorkleding een prototype ontwikkeld en een goedgekeurde medische jurk ontwikkeld voor eerstelijnsgezondheidswerkers. Het patroon, het ontwerp en de technische specificaties van de medische jurk zijn nu toegankelijk voor fabrikanten over de hele wereld via de B.C. Website van Apparel and Gear.

Samenwerking.

Vijfhonderd van deze medische jassen zijn vorige week aan ziekenhuizen geleverd en het merk zal de komende weken naar verwachting 30.000 medische jassen produceren. Tussen Arc’teryx en de lokale productiepartners Mustang Survival en Boardroom Clothing zullen in totaal 90.000 medische jassen worden geleverd aan openbare ziekenhuizen.

Twee weken.

De oproep voor medische jassen kwam rechtstreeks van de lokale gezondheidsgemeenschap via de B.C. Apparel and Gear Association, waarvan Arc’teryx lid is. In samenwerking met productiepartners en onder begeleiding van gezondheidsautoriteiten werd een ontwerp gemaakt, geprototypeerd en getest. Binnen twee weken verzamelde een team van Arc’teryx-riolen, ingenieurs, monster- en patroonmakers zich in de ARC’One-faciliteit in New Westminster, B.C. om de eerste productieorder van 500 medische jassen te vervullen.

Open source.

“De wereld om ons heen is veranderd en we wisten dat we onze eerstelijnsgezondheidswerkers moesten helpen beschermen”, zegt Shirley Chan, Senior Director Product Commercialization and Quality. “Op medisch vlak konden we niet veel doen, maar als kledingontwerpers en -fabrikanten konden we onze expertise inzetten om de medische gemeenschap in deze strijd te ondersteunen. We weten hoe we de juiste uitrusting moeten maken, en door het patroon open source te maken, hopen we dat anderen met productiemogelijkheden meer beschermende uitrusting kunnen bieden aan die gemeenschappen in nood. ”

K-Bro Linen Systems.

Het team dat deze medische jassen vervaardigt, houdt zich aan de strikte gezondheids- en veiligheidsprotocollen in de ARC’One-faciliteit. De werkplekken zijn ingericht om te voldoen aan de praktijken van sociale afstand en alle werknemers dragen tijdens het werk maskers en handschoenen. Voordat de medische jassen aan gezondheidswerkers worden uitgedeeld, worden ze gewassen en ontsmet door K-Bro Linen Systems, een was- en linnenservice voor ziekenhuizen en zorgverleners in heel Canada.

Als onderdeel van een federaal initiatief om nieuwe toeleveringsketens op te zetten en te beveiligen om persoonlijke beschermingsmiddelen voor Canadese gezondheidswerkers te produceren, richt Arc’teryx zich momenteel op het produceren van medische jassen voor gezondheidswerkers in British Columbia. Het merk blijft echter verzoeken van andere provinciale, federale en internationale gezondheidsautoriteiten in overweging nemen.

Bezoek arcteryx voor meer informatie over Arc’teryx-apparatuur en het initiatief voor medische jassen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button