ActiviteitenReizen

American River Bike Trail

De American River Bike Trail (ook bekend als de Jedediah Smith Memorial Trail) omhelst de oevers van de Amerikaanse rivier terwijl deze door de oeverwoestijn stroomt die bewaard is gebleven door de American River Parkway.

American River Bike TrailHet parcours loopt gedurende 32 mijl tussen Discovery Park in Old Sacramento en Folsom Lake’s zuidwestelijke banken op Beal’s Point. Het fietspad ontmoet de Sacramento Northern Bikeway net ten noorden van Del Paso Boulevard nabij Azteca Stadium.

 

Het twee baans pad is volledig geasfalteerd, met mijlmarkeringen, trailside-kaarten, waterfonteinen, toiletten en telefoons langs de weg. Er zijn ook genoeg plekken om te stoppen om te eten, uit te rusten of van het landschap te genieten. Het grootste deel van het parcours is gearceerd en vlak, hoewel de route een aantal glooiende terreinen doorkruist. Onderweg passeert u verschillende parken en zwemgebieden, evenals door de suburbane enclaves van Sacramento.

Twee prachtige, niet te missen voetgangersbruggen die de rivier oversteken langs de route zijn: de Guy West Bridge, een hangbrug die het pad verbindt met de California State University campus, en de Fair Oaks Bridge, een trussbrug gebouwd in de begin 1900.

Het populaire parcours moet gedeeld worden met veel verschillende gebruikers, waaronder in-line skaters.

Ga naar de website voor o.a. het dowloaden van road map.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button