Activiteiten

10 redenen waarom het halen van je duikbrevet je wereld verandert.

Altijd al je duikbrevet willen halen. Maar altijd wel een excuus gehad, dit zijn 10 redenen waarom je zo snel mogelijk je duikbrevet moet halen.

Er zijn eindeloze mogelijkheden voor een gecertificeerde duiker. Een gemeenschap van gelijkgestemde mensen, nieuwe reisbestemmingen, veel spannende dieren in het wild, een nieuwe sport en nog veel meer. Hier zijn 10 redenen waarom het behalen van je duikbrevet een must is!

1 ONTDEK DE ONDERWATERWERELD

De oceaan is gevuld met unieke wezens, kleurrijke vissen en prachtige maritieme omgevingen die je alleen door diepzeeduiken kan verkennen. De duikuitrusting stelt ons in staat verder te gaan dan onze menselijke beperkingen om zo ervaringen te hebben met grote oceaanwezens in hun natuurlijke omgeving. Je zult niet alleen het leven boven land ervaren, maar ook de lokale onderwater riffen en het zeeleven van de bestemming.

2. WORD EEN DEEL VAN DE DUIKGEMEENSCHAP

Als je eenmaal een gecertificeerde duiker bent, wordt er een heel netwerk voor je geopend terwijl je deel gaat uitmaken van de duikgemeenschap. Deel verhalen, favoriete duikplekken, geweldige vakantieplekken en geweldige onderwaterfoto’s met andere duikers en ontdek nieuwe duikmogelijkheden. Vraag rond bij je lokale duikwinkel om te zien of ze een duikgroep hebben, vaak zullen ze weekendduiktrips en duikvakanties plannen. Zoals bij elke sport of activiteit, is vrienden maken eenvoudig als je een gemeenschappelijk belang deelt. Mensen reizen van over de hele wereld om de beste duiklocaties te bezoeken.

3. LEER IETS NIEUW

Duiken is veel meer dan alleen maar een ademautomaat in je mond steken en onder water ademen. Als duikstudent moet je de duiktheorie begrijpen die sterk gebaseerd is op de fysica en fysiologie.

4. HET IS EENVOUDIG

De enige vaardigheden die je nodig hebt om te duiken zijn om te kunnen zwemmen en ademen. Voordat je begint, lees en bekijk je video’s over duiken, waarna je instructeur teruggaat naar de belangrijke punten. De cursus begint met eenvoudige vaardigheden en bouwt er geleidelijk aan op om je zelfvertrouwen te vergroten.

5. HET IS WERELDWIJDE ACTIVITEIT

Duiken is toegankelijk in vrijwel elk deel van de wereld dat dicht bij de oceanen, zeeën, meren en rivieren ligt.

6. HET IS EEN VREEDZAAM ONDERWATER

De onderwaterwereld is zeer vredig waardoor duiken een ontspannen en kalmerende ervaring wordt. Er zijn geen telefoons om te beantwoorden, auto’s toeteren of luchtvervuiling. Het enige dat je hoort is jezelf ademen.

7. HEB EEN REDEN OM NAAR VERRE PLAATSEN TE REIZEN

Wil je naar de Malediven, Indonesië, Bonaire of Fiji, maar weet je niet zeker wat je zult doen als je je eenmaal verveelt met rondslingeren op het strand? Welnu, al deze bestemmingen bieden duiken van wereldklasse, slechts één reden om deze plaatsen te bezoeken.

8. ZWEM DOOR GESCHIEDENIS

Duiken laat ons niet alleen de vreemde onderwaterwereld zien, maar ook dingen die meer vertrouwd zijn uit onze eigen menselijke geschiedenis. Er zijn duizenden vernielde schepen en vliegtuigen die op de bodem van de oceaan zitten, waarvan er vele uit de Tweede Wereldoorlog stammen. Met een wrak duiken specialiteit leer je hoe je er veilig doorheen kunt zwemmen.

9. HET IS EEN LEVEN LANGERE ACTIVITEIT

Alleen omdat je ouder wordt betekent nog niet dat je moet stoppen met duiken. Zolang u een goede hart- en longgezondheid heeft, kunt u blijven duiken. Duikcentra bieden zelfs ruimte aan oudere duikers door hen extra hulp en aandacht te geven.

10. ERVAAR IETS TOTAAL NIEUWS

Duiken stelt je in staat vele sensaties te ervaren die je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt gevoeld. De sleutel om comfortabel te duiken is gebruik te maken van je neutrale drijfvermogen, wat betekent dat je niet drijft of zakt. Het is de gemakkelijkste manier om gewichtloosheid te ervaren zonder de ruimte in te gaan. Je zult ook ervaren dat je onder water ademt, wat in het begin misschien een beetje eng klinkt, maar door oefening wordt het zo natuurlijk dat je er niet eens aan denkt.

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button